Askerimiz cevabı verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a gitmeden önce sert konuştu: Ağrı'da teröristler askere saldırdı. Askerimiz de teröristlere gereken cevabı verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2015 Güncelleme 16 Nisan 2015, 01:42
Askerimiz cevabı verdi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın açıklamasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözde Ermeni soykırımı ve Ağrı saldırısı ile ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

AP'NİN KARARI BİZİ BAĞLAMAZ

1915 olayları için niye millet ve medya olarak savunmada duruyoruz, bunu anlamakta zorlanıyorum. Benim savunma derdim yok. Türkiye'nin üzerinde "soykırım" lekesi ve gölgesi söz konusu değil. nnAvrupa Parlamentosu'nun nasıl bir karar alacağını bilemem. Ne karar alırsa alsın bir kulağımızdan girer, öbür kulağımızdan çıkar çünkü Türkiye'nin böyle bir vebali, böyle bir suçu kabul etmesi asla mümkün değildir.

Ağrı'da asker görevini yapmış ve tedbir almıştır. Tedbirini alan askerlerimize ilk silahlı müdahale bölücü terör örgütü tarafından gelmiş, ilk etapta biri ağır olmak üzere dört askerimiz yaralanmıştır. Dört askerimiz yaralanırken ne yapacaklar? Sessiz mi kalacaklar? Gereken cevabı vermeyecekler mi? Gereken cevabı verdiler ve beş bölücü terör örgütünün elemanı öldü.

Biz yaralılarımızı orada bırakmışız, yaralılarımızı da partilerinin mensupları alıp gelmiş. Böyle bir şey söz konusu değil. Fotoğraflarda, bütün çekimlerde hepsi bulunuyor. Helikopterler defaatle yaralananları almak için bölgeye gittiler, ama teröristler helikopterlerimizden birini de taradılar ve çekilmek zorunda kaldı.

Bunların çözüm süreci diye bir derdi yok. Biz bunları 6-7-8 Ekim olaylarında çok daha yakından tanıdık. "Acaba biz seçimi, barajı nasıl garantiye alırız" diye yine terör estirmeye ve baskı oluşturmaya başladılar.

Başkan olarak meydanda dolaşan zat, şahsıma da meydan okumalar yapıyor, iktidara da meydan okumalar yapıyor. Sen işine bak. Önce bir siyasi partinin başı olarak yapman gerekeni yap. Bakıyoruz ki işin arkasından ne yazık ki kendileri çıkıyor.