Nebbaş ayılara Türk işi cözüm!

Mezardan ceset çalan nebbaş ayılar rahat durmadı; vatandaş çareyi dikenli tellerde buldu. Kabirlerin üstü dikenli tellerle kapatılarak, koruma sağlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2015 Güncelleme 30 Mart 2015, 00:10
Nebbaş ayılara Türk işi cözüm!

İÇİNDEKİLER

Kastamonulular ayılardan çektiğini kimseden çekmedi! Ayıların mezardan ceset çalmasıyla diken üzerinde duran Kastamonu halkı, kendi çözümünü de kendisi üretti. Seydiler ilçesine bağlı Odabaşı Köyü'nde cenazelerini, ayı saldırılarından korumak isteyen vatandaşlar mezarların üzerine dikenli teller örmeye başladı. Mezarlığın çevresinde ayı izlerine ve pisliğine rastladıktan sonra çareyi dikenli tel örmekte bulduğunu söyleyen Murat Çoban, "Bu yıl ayıların çok olduğunu ve mezardan cesetleri çaldığını bildiğimiz için böyle bir fikir ürettik. Cenazemizin üzerini dikenli tellerle kapladık. Bu sayede koruma sağladık" dedi. Küre ve Ağlı ilçesinde nebbaş ayıların çaldığı cesetlerden henüz haber alınamadığını ifade eden Çoban, "Cesetlerin, sadece kemikleri bulunabildi. O yüzden biz, mezarımıza dikenli tel örerek başarılı olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

EYVAH UYANACAKLAR...
2 yıldır ayılarla başlarının belada olduğunu anlatan Odabaşı Köyü Muhtarı Mustafa Keskin de, şöyle konuştu: "Ne cenazelerimizi ne ölülerimizi ne de tarım alanlarımızdaki bitkilerimizi koruyabiliyoruz. Artık ilkbahar geldi. Arılar yakında uyanmaya başlayacak. Ayılar da kış uykusundan kalkacak. Bu sefer yiyebilecek tek yemek arılar olacak."

'AŞKA ÇAREMİZ YOK'
Köylerinde 5 tane yeni defnedilen mezar olduğunu ve bu mezarların üzerini dikenli tellerle ördüklerini anlatan Keskin, diğer köylerdekilere de aynı yöntemi önerdi. "Bizim buralarda ölüm vakaları çok olduğundan ayılardan iyice korkar olduk" diyen Mustafa Keskin, şunları kaydetti: "Yapabileceğimiz tek şey tel çevirip mezarı muhafaza etmek. Elimizden başka da bir şey gelmez. Ayılarla mücadele etmeye gücümüz yok."

'ÖLÜMÜZDEN DİRİMİZDEN MALIMIZDAN KORKUYORUZ'
Ayı saldırıları nedeniyle hem ölülerinin hem dirilerinin hem de mallarının tehlike altında olduğunu söyleyen Odabaşı Köyü Muhtarı Mustafa Keskin, şöyle konuştu: "Bu ayılardan bıktık artık. Cenazelerimize de rahat vermiyorlar. Tedbir olarak, mezarlarımızın üstünü olduğu gibi evimizin çevresini de dikenli tellerle ördük."