Cesetten kurşun çıkardı

22 yaşındaki genç, önce tabancayla vuruldu. Katil iz bırakmamak için cesetteki mermileri almak istedi. Başaramayınca da yakmaya çalıştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2015 Güncelleme 26 Mart 2015, 00:00
Cesetten kurşun çıkardı

İÇİNDEKİLER

Kırşehir'in Akpınar ilçesine bağlı Durmuşlu köyünde, 10 gün önce öldürüldükten sonra yakılmaya çalışılan bir ceset bulundu. Jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı ortak çalışmada cesedin, 22 yaşındaki Doğancan Ö.'ye ait olduğu belirlendi. Doğancan Ö.'nün katilinin bulunması için yapılan çalışmalarda kanlı halı, odun, yanıcı kimyasal madde ve talihsiz gencin kıyafetlerine ulaşıldı. Doğancan Ö.'n ün köydeki evinde inceleme yapan ekipler, kan ve DNA örnekleri aradı. Yapılan aramalarda evde kanlı bir havlu ve mermi çekirdeği bulunurken, mutfaktaki halının bulunmadığı belirlendi. Olay yerinde bulunan kanlı halı Doğancan Ö.'nün babası O.Ö.'nün yakınlarına gösterildi. Kanlı halının baba O.Ö.'nün olduğu tespit edildi.

CESEDİ PARÇALADI
Jandarma ve polis ekiplerinin cinayetin nasıl işlendiğini çözmek için yaptığı soruşturmada Doğancan Ö.'nün göğsünde 5 adet mermi izine rastlandığı, cesedinin yakılmadan önce parçalandığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, Doğancan Ö.'nün sadece kalbine dokunulmadığı, katilin mermi çekirdeklerini çıkarmak için cesedi parçaladığı ortaya çıktı. Mermi çekirdeklerini bulamayan katilin, son olarak delilleri ortadan kaldırabilmek için cesedi yakmaya çalıştığı belirlendi. Yapılan soruşturma neticesinde gözaltına alınan baba O.Ö. ifadesinin ardından tutuklandı. Jandarma ve polis Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan resmi rapora göre üzerinde çalışmalarını sürdürecek.