Sıfırcı hoca

Fethullah Gülen, örgütünü yaymak için 160 ülkede okullar açtı. Ancak Nijerya'da hüsrana uğradı. Paralel Yapı'ya ait olan Nil Üniversitesi'nin öğrencileri, "12 bin dolar ödedik. Verdiğimiz paranın karşılığını alamıyoruz. İnternet yok, yemek yok" deyip kampüsü kuşattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2015 Güncelleme 25 Mart 2015, 01:58
Sıfırcı hoca

İÇİNDEKİLER

Devlet içinde devlet kurmaya çalıştı. ABD'ye kaçıp Türkiye'ye darbe yapmaya kalkıştı. Ancak Fethullah Gülen ve Paralel Yapı'nın oyunları ortaya çıktı. Gülen'in planları bir bir deşifre olurken, okullarında da isyan başladı. Gülen'in Nijerya'daki Nil Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler kazan kaldırdı. Öğrenciler, söz konusu okula yıllık ücret olarak 12 bin dolar (Yaklaşık 30 bin TL) ödedi. Ancak Paralel Yapı'nın okulu, bu paranın karşılığını vermedi.

'KANTİN ÇOK PAHALI'

Bunun üzerine öğrenciler eylem başlattı. Protestocu öğrenciler, okulun idari birimini ele geçirdi. Öğrenci konseyi Başkanı Hussaini Abubakar, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu özel bir üniversite. Yıllık 30 bin dolar ödüyoruz. Ancak bize verilen hizmet tam anlamıyla berbat. Ayrıca yurt ve park ücretlerine yapılan zam da öğrencileri çileden çıkardı. Öğlen yemekleri için de bizden ayrı para alınıyor. Kantin ise çok pahalı. İnternet yok. Kütüphanede kitap ve yeteri kadar gazete bulunmuyor."

YÖNETİCİ YALANLADI!

Abubakar, ayrıca okul yönetiminin kendilerine danışmadan, öğrencilerin yaşam koşulları hakkında birçok kısıtlama getirdiğini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından öğrenciler okul yönetimine bir mektup yazarak sorunları dile getirdi. Okulun idarecisi Kamil Kemancı ise "Yalan söylüyorlar" dedi. Bunun üzerine öğrenciler, okulun idari bölümünü işgal etti. Üniversiteliler, üç önemli sorunun çözümüne ilişkin adım atılmadığı sürece okulun tamamını işgal edeceklerini söyledi.

EĞİTİM ŞART

Fethullah
Gülen, Paralel Yapı'yı dünya genelinde yaymak için eğitim kozunu kullandı. Bu kapsamda dünyanın birçok noktasında ilkokul, lise ve üniversiteler açtı. Gülen okullarının sayısının, 160 ülkede 2 binden fazla olduğu açıklandı. Ancak 17-25 Aralık Darbe Girişimi ile foyası ortaya çıkan Gülen, darbe üstüne darbe aldı. Hoca, patronlar tarafından terk edilince okullara akıtılan paralar da kesildi. Ayrıca Paralel Yapı'nın finans kaynağı olan Bank Asya'nın bu okullar üzerinden para
trafiğini yürüttüğü öne sürüldü.

NİJERYA'DA HİZMET DIŞI!

Nil Üniversitesi, Paralel Yapı tarafından 2009 yılında Nijerya'nın Abuja kentinde açıldı. Tam bin 200 dönümlük araziye yapıldı. Üniversite bünyesinde, fen, mühendislik ve işletme fakültesi açıldı. Okula, Türkiye'den de öğrenci alındı.