CHP tetikte!

CHP'de ikinci Şişli skandalı patlak verdi. Çukurova Belediye Başkanı Çetin, yolsuzluklardan şikayet eden personelin biletini kesti. Yardımcısını ise tetikçi tutarak istifaya zorlamak istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2015 Güncelleme 13 Mart 2015, 01:54
CHP tetikte!

İÇİNDEKİLER

Ana muhalefet partisi CHP, mafyaya özendi! Mustafa Sarıgül'ün, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'yü tehditle istifaya zorladığı iddialarının ardından benzer bir olay, CHP'li Çukurova Belediyesi'nde yaşandı. CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine muhalefet edenlerin biletini kesti. Başkan Çetin, yardımcısı Mustafa Selek ile bazı personelin, "Başkan belediyeyi 5 yıllığına çalmaya gelmiş" diye konuştuklarını öğrendi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre; Başkan belediyede temizlik işçisi olarak çalışan Ferit İlbuğa'yı yanına çağırarak şeytani planını devreye soktu. CHP'li Başkan, önce aleyhinde konuşan belediye personelinin gizlice konuşmalarını kayda aldırdı. Daha sonra kayıtlarla şantaj yaptığı personelin işine son verdi. Yolsuzluklardan rahatsız olan Yardımcısı Mustafa Selek için de kanlı bir plan hazırladı. Çetin, "ev ve araba" vaadiyle temizlik işçisi İlbuğa'dan Mustafa Selek'i ayağından vurmasını istedi. Ancak İlbuğa, 30 Eylül 2014'te Selek'i ayağından vurmadı, makam odasını basarak ateş etti. Saldırıdan 2 gün sonra haber verilen polis, kısa sürede Ferit İlbuğa'ya ulaştı. Olay yerindeki tüm izler ise temizlenmişti. Kamera kayıtları olayı deşifre etti. Başkan Soner Çetin, Ferdi İlbuğa, F.S, E.Y. ve E.İ.'ye dava açıldı. Belediye Başkanı Soner Çetin, ses kaydı talimatı vermediğini ileri sürdü.

'AYAĞINA SIK' DEDİ

Kendisini Başkan Çetin'in azmettirdiğini itiraf eden Ferit İlbuğa, ifadesinde şunları kaydetti: "Başkan 3 çalışanının seslerini kaydetmemi istedi. Ben da kayıtları CD halinde verdim. Selek hakkında da, 'Otoparkta ayağına 3-4 tane sık, bir hafta hastanede yatar sonra istifa eder gider kurtuluruz' şeklinde talimat verdi."

SELEK: HUSUMET YOK...

Başkan Çetin'in istifaya zorladığı iddia edilen Yardımcısı Mustafa Selek, ifadesinde şunları söyledi: "Şüpheli Ferdi, işine son verildiği için bu eylemi yapmış olabilir. Başkanla husumetimiz yok."