Yeter artık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mart 2015 Güncelleme 08 Mart 2015, 01:43
Yeter artık

İÇİNDEKİLER

Erkek şiddeti, dur durak bilmedi. 2014 yılında 294 kadın, koca şiddeti sonucu hayatını kaybetti. Korkunç tablo ise değişmedi. 2015 yılının ilk 65 gününde 55 kadın toprağa verildi. Mersin'de minibüste katledilen Özgecan ise Türkiye'nin kanayan yarasına tuz bastı. Herkes, Özgecan ve diğer kurbanlar için ağladı. Caniler toplum vicdanında en ağır cezayı aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ise kadın cinayetlerinin gölgesi altında kutlandı. Dünkü eylemlerde erkek şiddetinin son bulunması için çağrılar yapıldı. Kadınlar, 2015 8 Mart'ını şiddete karşı isyan günü ilan etti. Türkiye'nin dört bir yanında sokağa çıkan kadınlar, şiddetin her türlüsünü kınadı. Gözler ise şiddetin sembolü olan ve sayıları yüzlerceyle ifade edilen bazı kurbanlara çevrildi:

7 Aralık 2010: Ankara'da eski eşi öldürülen Ayşe Paşalı, kadına yönelik şiddetin sembolüydü.
29 Ocak 2015: İstanbul'da 4 yıl önce evlendirilen Songül A. (20) kocası tarafından bıçaklanarak hayata veda etti.
16 Şubat 2015: Antalya'da Hüsne Aslan (20), sevgilisi olduğu iddia edilen Şahin K. tarafından otomobille ezildi. Genç kız, hayatının baharında toprağa verildi.

ÖZGECANLAR YAŞANMASIN

Türkiye, 13 Şubat'ta minibüste katledilen Özgecan Aslan'a ağladı. Herkes, şiddet ve tacize karşı tek yürek oldu. Genç kızı bıçakladıktan sonra yakan Ahmet Suphi Altındöken'e ve caniye yardım eden babası ile arkadaşına lanet yağdı. Özgecan ise kadına yönelik şiddetin sembol isimlerinden biri oldu.