Korku filmi

Yakılan kızın, engelli Emine olduğu ortaya çıktı. Öldürenler ise yine engelli anne, oğlu ve kızıydı. Cani ailenin 2. cinayeti de aydnı latıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2015 Güncelleme 28 Şubat 2015, 00:00
Korku filmi

İÇİNDEKİLER

Manisa'nın akhisar ilçesinde korku filmlerini aratmayan cinayetler zinciri, iki yıl önce başladı. İzmir'de işitme engelli olan ve engelliler okulunda derslere giren Arif Altay (44), burada kendisi gibi işitme ve konuşma engelli Sevda Kocabay'la (43) tanıştı. Ardından ikili birlikte olmaya başladı. Bu ilişki sürerken, Arif Altay bu kez kadının yine işitme ve konuşma engelli kızı Saadet Kocabay'la da (26) birlikte olmaya başladı. Altay'ın hem annesi hem de ablasıyla birlikte olduğunu öğrenen Sevda Kocabay'ın kendisi gibi engelli oğlu Selim Burak Kocabay (20) ise intikam almaya karar verdi. Annesi ve ablasına Akhisar'daki evlerine çağırttığı Altay'ı öldüren genç, cesedi de yakıp zeytinliğe gömdü.

GENÇ KIZI BOĞUP YAKTILAR
Aynı zeytinlikte, geçen Pazar günü yakılmış bir genç kız cesedi bulundu. Diğer cesetten habersiz olayı çözmeye çalışan polis, bölgedeki kayıp başvurularını ve ilçedeki 400 kamerayı inceledi. İzmir Seferihisar'dan kayıp başvurusunu yapılan sağır ve dilsiz Emine Girginer'in (21) Akhisar'a geldiğini tespit eden polis, görüntülerden girdiği eve ulaştı. Önceki akşam evi basan polis, Sevda ve Saadet Kocabay'ı gözaltına aldı. Emine Girginer'in sevgilisi olduğu iddia edilen Selim Burak Kocabay'ın ise kaçtığı belirlendi. Yeminli işaret dili tercümanı aracılığıyla verdiği ifadede cinayeti itiraf eden Sevda Kocabay, Emine Girginer'i, kendisine, "Sen O..." dediği için eşarpla boğarak öldürdüğünü, kızı ve oğlunun yardımıyla yaktıklarını anlattı.

İKİNCİ CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Sevda Kocabay
, bu arada diğer cinayeti de itiraf etti. Bunun üzerine zeytinlikte arama yapan polis, Emine Girgin'in cesedinin bulunduğu kulübenin 100 metre ilerisine gömülen Arif Altay'ın kemiklerini buldu. Anne-kız gözaltında tutulurken, kaçan Selim Burak Kocabay ise dün Denizli'de yakalandı. Cesetlerin kimliklerinin kesin olarak belirlenmesi için DNA testi yapılacak.

Ali FİLİZKAN-Fatih ŞENDİL -Kenan MOLLA