Karakutu cezaevinde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Şubat 2015 Güncelleme 28 Şubat 2015, 00:47
Karakutu cezaevinde

İÇİNDEKİLER

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, 8 yıl önce derin bir suikaste kurban gitti. Ogün Samast tetikçi, Yasin Hayal ve Erhan Tuncel ise azmettirici olarak kayıtlara geçti. Ancak Dink soruşturmasının her aşamasında ortaya çıkan bir isim vardı. O da Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek'ti.

BİLGİLERİ SAKLADI

İşte Dink suikastının kara kutusu olan Akyürek, önceki gün Ankara'da gözaltına alındı. İstanbul'a getirilen Akyürek, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Burada kendisini görüntüleyen basın mensuplarına teşekkür ederek, "Hakkınızı helal edin" dedi. Polis aracına bindirilen Akyürek, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. Akyürek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca yaklaşık 4 sorgulandı. Savcı, Akyürek'e Dink cinayeti döneminde İstanbul Emniyet Müdürü olan Celalettin Cerrah'ın "Bana hiçbir şey söylemedi. Bana söylemediği gibi İçişleri ve Adalet Bakanı'na da hiçbir şey söylemedi" sözlerini hatırlattı. Ardından da "Bu bilgileri İstanbul Emniyet Müdürü, İçişleri ve Adalet Bakanlarıyla neden paylaşmadınız" sorusunu sordu.

CERRAH'I SUÇLADI

Akyürek ise istihbarat bilgisini kendisinin verdiğini, ancak İstanbul Emniyeti'nin cinayetini önleyemediğini ileri sürdü. Sorgunun ardından Akyürek, tutuklanma talebiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Mahkeme, Paralel Yapı'nın karakutusu Akyürek'i, "ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutukladı. Akyürek, dün akşam Silivri Cezaevi'ne götürüldü.