Müebbete boğuldu

Kocasıyla tartıştıktan sonra 8 aylık bebeğini yastıkla boğarak öldüren Elif Gül'ün akıl sağlığının yerinde olduğu anlaşıldı. Mahkeme, anneyi müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2015 Güncelleme 26 Şubat 2015, 00:00
Müebbete boğuldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Küçükçekmece'de oturan İsmail Gül (36) ve Elif Gül (26) çifti 1,5 yıldır evliydi ve Zeynep Nisa adında 8 aylık bir bebekleri vardı. Eşiyle yaşadığı geçimsizlik nedeniyle antidepresan kullanan anne, 30 Eylül 2012 günü bebeğinin yüzüne yastık bastırıp boğmaya kalkıştı. Elif Gül, çocuğun çırpındığını görünce evden ayrıldı. Babası tarafından hırıltılar çıkarırken bulunan bebek kaldırıldığı hastanede öldü. Gözaltına alınan Elif Gül eşinin kendisini aldattığı için antidepresan kullandığını anlattı. Elif Gül son duruşmada ise şunları söyledi: "Eşimle tartıştık. Eşim 'Çocuğu bırakacaksın, sen çekip gideceksin' dedi. Yavrumdan ayrılmamak için çocuğumu ve kendimi öldürmeyi düşündüm.

BEBEK ÇIRPININCA...

Gece çocuğumla aynı odada kaldım. Ne yaptığımı bilmez bir haldeydim. Derin bir anksiyete içerisinde çocuğumu yastıkla boğmak istedim. Ancak bebeğin çırpındığını görünce vazgeçtim. Hemen evden çıktım. Ancak o sırada evdekiler çocuğumu hastaneye götürmüşler ve kurtulamamış. Bebeğimiz kız olunca eşim erkek beklediği için benimle 2 hafta konuşmadı. Bunlar beni çok yıprattı. Sürekli antidepresan kullanıyordum. Bir kez intihara teşebbüs etmiştim."

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE
Elif Gül hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre Elif Gül'ün akıl sağlığının yerinde olduğu ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, cani anneyi, çocuğunu öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezasını müebbet hapse çevirdi.

Osman ASİLTÜRK