Burcu burcu ihmal kokusu!

16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk, kolundaki ağrı ile gittiği hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Gözü yaşlı aile, doktor hatası olduğunu söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2015 Güncelleme 25 Şubat 2015, 00:00
Burcu burcu ihmal kokusu!

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk, kolunda başlayan ödemin yayılarak durumunun ağırlaşması üzerine sevk edildiği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Kızının daha 8 gün öncesine kadar sağlıklı olduğunu söyleyen baba İbrahim Hantuk, genç kızın 19 Şubat Perşembe günü antrenmandan geldikten sonra kolunun ağrısından şikayet ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Ertesi gün antrenman sırasında kolu şişince hocaları 'ufak bir ödem var' diyerek buz tedavisi uygulamış. Eve gelince yine kolunun ağrıdığını söyledi. Ateşi vardı, acile götürdüm. Röntgen çektiler. 'Kırık çıkık yok' denildi, bir iğne yaptılar ve alçıya aldılar kolunu. Bu zehir etkisi yaratıyormuş, biz bilmiyorduk. Ertesi gün hocası telefonda 'Ödem alçıya alınmaz alçıyı çıkarın' dedi, çıkardık. Alçıdan çıkardıktan sonra kolda morarma başladı."

YAŞAMA UMUDU ÇOK DÜŞÜK
Morarma ve ağrılarının artması üzerine yine acile gittiklerini anlatan baba Hantuk, şöyle devam etti: "Yine röntgen çekilip iğne yapıldı. Ortopediye gitmemiz söylendi. Orada acil yatış yaptılar. Sabah ameliyat oldu, kolu parçaladılar. Ödem büyümüş ve kan zehirlenmesi olmuş. Bizi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. Duygu solunum cihazına bağlı. Yaşama umudu yüzde 1 deniliyor. Antibiyotiklere cevap vermediği söyleniyor."