Bahçeli'ye Özel ders

Şah Fırat Operasyonu'nu dünya alkışladı. Her fırsatta kaos isteyen muhalefet ise yine bildiğini yaptı. CHP "Suriye'ye saldırdık" diye yaygara kopardı. Bahçeli ise "Ey Özel Paşa, Harbiye'de vatan konusu işlenirken dersi mi kırdın?" dedi. Bahçeli'nin bu sözlerine ilk tepki Başkomutan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sen onun tırnağının paresi olamazsın" dedi. Orgeneral Necdet Özel ise MHP Lideri'ne şu sözlerle cevap verdi: Kendisinin vatanmillet- bayrak şuurumu sorgulama hakkı yok!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2015 Güncelleme 25 Şubat 2015, 01:44
Bahçeli’ye Özel ders

İÇİNDEKİLER

Türk askeri tarihe geçen bir operasyona imza attı. Suriye'de bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu ile 38 askerimizi güvenli bölgeye aldı. Hiçbir toprak kaybı yaşanmadı. Bu operasyon dünya genelinde takdir topladı. Ancak her fırsatta ülkeyi savaş alanına çevirmeye çalışan muhalefet, bir kez daha mesnetsiz iddialarda bulundu. İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı. "Bu bir skandal. Suriye topraklarına saldırdık" şeklinde açıklama yaptı. Bu ifadeler Katil Esad'ın resmi haber ajansına manşet oldu. CHP lideri kendi askerinin operasyonuna tepki gösterirken, akıllara ziyan bir açıklama da dün MHP Lideri Devlet Bahçeli'den geldi. Parti grubunda konuşan Bahçeli, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun taşınmasını eleştirdi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e hitabe,n "Ey Özel Paşa, senin için vatan nedir? Harbiye'de vatan konuşu işlenirken dersi mi kırdın, okuldan mı kaçtın!" ifadelerini kullandı.

MİLLİYETÇİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN ŞAKŞAKÇI

İşte Bahçeli'nin bu sözleri dün devletin her kademesinde tepkiyle karşılandı. MHP liderine ilk cevap Başkomutan'dan geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bahçeli'yi sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki 3. Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Kalkıp da Genelkurmay Başkanımız'a akla, hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat, önce aynaya bir bakması lazım. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımız'ın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Terörle mücadelede Genelkurmay Başkanı, subaylar, dağlarda, taşlarda görev yaptı, terörle, teröristle mücadele sürdürdüler. Sen sadece Ankara'dan kuru sıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl bir milliliktir? Kendi Genelkurmay Başkanı'na, edepten uzak, bu denli ifadeleri yakıştırmak, gerçekten akla, izana sığmaz. Böyle bir şey olamaz. Onun için ben de diyorum ki milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçıları konuşmuyorum, bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları, sizin takdirinize bırakıyorum, inanıyorum ki bunlara gereken dersi, cevabı, vakti, saati geldiğinde verirsiniz."

SİYASİ BİR POLEMİĞE GİREMEM

Ve dün akşam saatlerinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sert cevap verdi. Bahçeli'nin kullandığı sözlerin yakışıksız olduğunu ve kendisiyle polemiğe girmek istemediğini belirten Özel, şunları söyledi: "24 Şubat 2015 tarihinde, MHP Genel Başkanı'nın, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda şahsıma yönelik olarak sarf ettiği yakışıksız sözleri, kişiliğine ve savunduğu fikirlere yakıştıramadığımı, kendisinin siyasi kişiliği nedeniyle polemiğe girmek istemediğimi, 46 yıldır Yüce Türk Milleti'ne ve onun Milli Ordusu'na hizmet etmiş bir kişi olarak benim VATAN MİLLET- BAYRAK şuurumu sorgulama hakkının olmadığını düşünüyor ve Yüce Türk Milleti'nin takdirlerine sunuyorum."

KARARGAHTAN CEVAP

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında Şah Fırat Operasyonu'nu eleştirdi. Hem hükümete hem de Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e yönelik sert açıklamalar yapan Bahçeli'ye, akşam saatlerinde Karargah'tan yanıt geldi. Bahçeli'nin açıklamalarının ardından 6 buçuk saat geçtikten sonra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel yazılı açıklama yaparak Bahçeli'ye sert çıktı.

MEHMETÇİK YENİ TÜRBE İÇİN ÇALIŞIYOR

Süleyman
Şah ve iki muhafızı için Suriye Eşmesi'nde yapımına başlanan, 4 metre uzunluğunda, 8x10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak yapılması planlanan türbenin inşaatı dün de devam etti. 10 dönüm alan üzerine yapılması planlanan türbe için 82 asker görev yapıyor. 22 iş makinesinin çalıştığı alanda, 5 tank ve 4 zırhlı araç konuşlanmış durumda. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı gönderde dalgalanıyor.
Süleyman Şah'ın naaşının getirildiği Şanlıurfa 7. Hudut Bölük Komutanlığı'ndan görüntü alınmasına izin verildi. 7. Hudut Bölük Komutanlığı'nda naaşın tutulduğu yerden görüntü alınmasına izin verilirken, 2 askerin 24 saat boyunca kulübenin önünde saygı nöbeti tuttuğu belirtildi. Kulübenin içinde, Suriye'deki türbeden getirilen malzemelerle birlikte Süleyman Şah ile iki şehit askerin naaşının olduğu öğrenildi.