Doktor gazisi

Özel hastanede geniz eti ameliyatı olan 7 yaşındaki Timuçin Metehan Şen, boğazında unutulan gazlı bez nedeniyle ölümden döndü. 2 kontrolde görülmeyen bez, küçük çocuk kusunca çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2015 Güncelleme 24 Şubat 2015, 00:00
Doktor gazisi

İÇİNDEKİLER

İzmir Bornova'da oturan endüstri mühendisi 34 yaşındaki Mesut Şen ile muhasebeci eşi 36 yaşındaki Gökşen Şen, 7 yaşındaki Timuçin Metehan Şen'in geniz eti şikayeti nedeniyle özel bir hastaneye başvurdu. Minik Timuçin'in ameliyat kararı alındı. Bir saat süren ameliyattan sonra 6 gün boyunca, nefes almakta güçlük çeken Timuçin'in şikayetlerinin artması üzerine, 2 kere kontrole götürüldü. Kontrollerde de fark edilmeyen gazlı bez, çocuğun kusması üzerine boğazından çıktı. Kabus dolu 6 gün geçiren baba Mesut Şen, "İzmir'in en iyi hastanesini tercih ettik. Ameliyatın ardından doktor çocuğun durumunun iyi olduğunu ve eve götürebileceğimizi söylemesine rağmen biz ne olur ne olmaz diye bir gece daha kaldık. Çocuğun ağzı açık, burnundan sağlıklı nefes alamıyordu. Ertesi gün eve getirdik" dedi.

2 KONTROLDEN GEÇTİ
Eve geldiklerinde çocuğunun şikayetlerinin arttığını savunan Mesut Şen şunları anlattı: "Su bile içemiyor, yemek yiyemiyordu. Ağzı açık uyuyordu, 20 saniye boyunca nefesini tuttuğu oluyordu. Sürekli burnunda akıntı oluyordu, onu da pompayla çekiyorduk. Ameliyattan 2 gün sonra doktorunu aradık, kontrole çağırdı. Ağzında öyle bir koku vardı ki yanına yaklaşılmıyordu, gazlı bez artık içerde iltihaplanmış. Üzerinden 6 gün geçtikten sonra kontrol için tekrar hastaneye gittik. Yine müdahale edilmedi. Eşim bir şeyler yemesi için bir restorana götürmüş. O sırada çocuk kusmaya çalışıyor, o anda da bez çıkıyor ağzından. Çocuğum ölümden döndü."

HUKUK MÜCADELESİ

Yaşadıklarını anlatırken gözleri dolan anne Gökşen Şen, hukuki mücadele başlattıklarını söyledi. Gökşen Şen, "O gün zorla çocuğuma yemek yedirdim. Ayağa kalkınca dili dışarı çıktı zannettim. Hemen doktoru aradım. Çocuğu hastaneye götürmemi istedi. Bu sırada çocuğum fenalaşınca, yavaş yavaş bezi çekip çıkarttım ve hastaneye götürdüm. Başka bir doktor, 'Çocuğu iyi ki uyutmamışsınız' dedi. Benim buradan anladığım, eğer ben çocuğumu uyutsaydım, son uykusuna dalacaktı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.