Katil nerede!

Ataköy cinayetinde katilin yakalanmamasını binlerce kişi protesto etti. Acılı baba zanlının ailesine seslendi: Katil oğlunuzu devlete, adalete teslim edin!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2015 Güncelleme 23 Şubat 2015, 00:00
Katil nerede!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Ataköy'de 8 Şubat gecesi 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler, 9 kişilik bir grup tarafından kovalandı. Daha sonra da bıçaklanarak öldürüldü. Kamera kayıtlarından Öztürkler'in katil zanlısının M.Z., olduğu anlaşıldı. Ancak zanlı, olaydan 15 gün geçmesine rağmen yakalanamadı. Bu duruma isyan eden Öztürkler'in yakınları ve sivil toplum kuruluşları katil zanlısının oturduğu lüks site önünde eylem yaptı. Eyleme, genç çocuğun babası, annesi ve yurtdışından gelen yakınları ve vatandaşlar destek verdi. Kalabalık, ellerindeki dövizlerle katil zanlısının yaşadığı Ataköy konakları önüne gitti. Burada, "Fatih burada, katil nerede" , "Katiller bulunsun, hesap sorulsun" sloganı attı. Kalabalık daha sonra genç çocuğun öldürüldüğü noktaya yürüdü. Burada konuşan baba Harun Öztürkler, "Fırat'ın suçu neydi? Özgecan'ın suçu neydi? Benim oğlumun suçu neydi? Lütfen oğlumun katilini yakalayın" dedi. Acılı baba, zanlı M.Z.'nin ailesine seslendiğini söyleyerek, "Katili saklamayın. Katili devlete, adalete teslim edin. Suçsuz ise zaten evine geri döner" ifadelerini kullandı.

"OĞLUMUN KATİLİNİ BULUN"
Acılı anne Semra Öztürkler ise "Kalan çocuklarımı çelik yelekle mi gezdireyim?" şeklinde sitem etti. Elinde oğlunun bıçaklandığında giydiği tişörtü tutarak, "Yetkililere sesleniyorum. Bu işin peşini herkes bıraksa ben bırakmam. Oğlumun katilini
yakalayın" diyerek tepki gösterdi.

Deniz DERİN