BARbarlık

Singapurlu İngilizce öğretmeni, Bağdat Caddesi'ndeki bir barın tuvaletinde cinsel tacize uğradı. Neye uğradığını şaşıran kadın, savcılığa suç duyurusunda bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2015 Güncelleme 21 Şubat 2015, 02:14
BARbarlık

İÇİNDEKİLER

Kadına karşı şiddet ve yaşanan cinayetlerin ardı arkası kesilmezken, son mağdur ise Singapurlu bir öğretmen oldu. İstanbul'da bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmenliği yapan Singapurlu N.S.B., 17 Ocak günü bir Amerikalı, iki de Türk arkadaşıyla Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bir bara gitti. Arkadaş grubu, bir süre alkol alıp, eğlendi. N.S.B. bir süre sonra tuvalete gitti. Arkasından ise M.S. isimli adam kadınlar tuvaletine daldı. Şahıs daha sonra, genç kadına dokunmaya başladı. Şoka giren N.S.B, çığlık atmaya başladı. Kendisini taciz eden kişiyi itti! M.S. tuvaletten dışarı çıktı. Singapurlu kadının, tek derdi ise tacize uğradığı çevresindekilere anlatmaktı. Ancak N.S.B. yaklaşık 20'ye yakın erkeğin kendisini saldırarak, darp ettiğini iddia etti. Mağdur kadın, arkadaşlarıyla mekandan ayrıldı. Daha sonra da cinsel tacize ve darp edildiği iddiasıyla savcılığı suç duyurusunda bulundu. N.S.B. ve arkadaşlarının M.S.'nin barda yönetici pozisyonda olduğunu iddia etti.

İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Doktor raporunda ise N.S.B'nin vücudunun bir çok bölgesinde darp izi bulunduğu belirtildi. Öte yandan şikayetçiyi arayan bar sahibinin "olayı kendi aralarında halletmeleri, suç duyurusunda bulunmaması" yönünde ikna etmeye çalıştığı, sonrasında da özür dilediği dile getirildi. Ancak N.S.B'nin şikayet konusunda ısrarcı olması üzerine bar sahibi tarafından tehdit edilerek, kendisine hakarette bulunulduğu iddia edildi. Şüpheli veya şüphelilerin "kasten yaralama" suçunu işledikleri öne sürülerek, "Kadına karşı şiddetin günbegün arttığı ülkemizde gerek bu tip olayların önüne geçmek gerekse mağduriyetlerin azaltılmasını sağlamak adına bu suçu işleyen şahısların tespit edilmesi gerekmektedir" denildi. Savcılık konuya ilişkin soruşturma başlattı.