Kantopu

Nuh Köklü, arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Kartoplarından birinin vitrinine gelmesine sinirlenen esnaf, eski gazeteciyi bıçaklayarak, öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 01:50
Kantopu

İÇİNDEKİLER

Kartopu kırmızıya bulandı. Gazeteci Nuh Köklü (42) ve arkadaşları üyesi oldukları 'Yeldeğirmeni Dayanışması' derneğinin Kadıköy'de düzenlediği bir eyleme katıldı. Köklü ve arkadaşları, daha sonra kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri bir dükkanın vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenen işyeri sahibi Serkan A. elinde sopayla dışarı çıkarak kartopu oynayanlarla tartışmaya başladı. Serkan A. daha sonra eline bir bıçak geçirdi. Nuh Köklü ve arkadaşlarına saldırmaya başladı. Nuh Köklü, arkadaşını korumak isterken bıçaklandı. Talihsiz adam, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Ancak Köklü, hayatını kaybetti. Olayın ardından Nuh Köklü'nün arkadaşları, Serkan A.'ya dövdü. Darp edilen zanlı, hastanedeki tedavisinin ardından, polis merkezine götürüldü.

AKLİ DENGESİ YERİNDE

Aile içi şiddet, polise mukavemet ve sahtecilik nedeniyle üç sabıkası olan Serkan A. adliyeye sevk edildi. Görgü tanığı Tamer Doğan, "Zanlı, saldırının ardından 'Benim deli raporum var. İki gün yatar çıkarım' dedi" demişti. Ancak Serkan A.'nın "akli dengesi yerinde değil" raporu yok. Olayın bir vatandaş tarafından kayda alınan kamera görüntüsüne göre ise darp edilen ve çöp konteynırı üzerine devrilen Serkan A., Köklü'yü bıçaklıdığı görüldü. Köklü'nün cenazesi, Adli Tıp Kurmu'ndaki otopsi işleminin ardından dün Ankara'ya gönderildi. Cenaze bugün toprağa verilecek.