Hoca bak bunlar ne diyor

Paralel yapının önde gelen isimlerinden İdris Bal ve savcılıktan ihraç edilen Zekeriya Öz, sözde çark etti. Bal, partisinin MKYK kurulunda "Cemaate verdiğimiz destek yanlıştı" derken, Öz de BBC'ye, "Ben Gülenci değilim" diye röportaj verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2015 Güncelleme 18 Şubat 2015, 01:10
Hoca bak bunlar ne diyor

İÇİNDEKİLER

Paralel yapı fire verdi! Daha önce, örgüte mensup olmaktan gurur duyan İdris Bal ve Zekeriya Öz, umutlarını kesti. Pensilvanya'da yaşayan örgüt lideri Fethullah Gülen'den aldığı emirler doğrultusunda Ak Parti'den istifa edip Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) kuran Bal'ın, bir türlü beklediği desteği göremedi. Basın toplantılarını kimse izlemedi! Partilileri bile onu dinlemedi. Sözlerine tek kulak veren, cephe aldığı devletinin ajansı oldu. Sonunda Bal da "U" dönüşü yaptı. Son MKYK toplantısında paralel yapıya sözde rest çekti: "MKYK üyelerinden bazıları partiyi, cemaat partisi yapmaya çalışıyor. Asla buna müsaade etmeyeceğiz. Cemaate şimdiye kadar verdiğimiz desteğin yanlış olduğuna kanaat getirdim. Gülen'le seçim ittifakı kurmak isteyenler varsa gitsin parti kursun ve seçimlere girsin." İdris Balı'ın açıklamalarının şaşkınlığı geçemeden bir traji-komik açıklama da Zekeriya Öz'den geldi. İngiliz yayın organı BBC'ye röportaj veren Öz, cemaatçi olmadığını söyleyerek herkesi kendisine güldürdü.

'SADECE KULÜP ÜYESİYİM'
Ergenekon, Balyoz, Şike ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinin mimarı olan eski savcı Kraliçe'nin kanalına şunları söyledi: "Ben hiçbir siyasal, sosyal görüşün mensubu değilim. Tek bir kulübün, tuttuğum takımın üyesiyim. Cemaat, tarikat, parti ile alakam yok. Asla da olmadı."