Türkiye'de aşk Suriye'de ölüm

Geçen hafta IŞİD'in elinde ölen ABD'li rehine Kayla Mueller'in Suriyeli sevgilisiyle birlikte Türkiye'de yaşadığı ortaya çıktı. IŞİD tarafından serbest bırakılan Ömer Alkhani, Kayla'yı kurtarmak için Suriye'ye gidip Kayla ile evli olduğunu ama yeni de onu alamadığını anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2015 Güncelleme 16 Şubat 2015, 00:18
Türkiye’de aşk Suriye’de ölüm

İÇİNDEKİLER

IŞİD'in "Ürdün'ün hava saldırısında öldü" dediği 26 yaşındaki Kayla'nın dört yıllık sevgilisi Suriyeli Ömer Alkhani İngiliz Daily Mail'e konuştu. Alkhani verdiği röportajda İstanbul'a taşındıklarını ve burada Boğaz'a bakan bir ev tuttuklarını anlattı.

GELMEMESİ İÇİN ISRAR ETTİ

Bir süre İstanbul'da kaldıktan sonra Suriye sınırına giderek mülteciler için yardım kuruluşunda çalışırken günübirlik geçiş sırasında Halep'te yakalandıklarını anlatan Alkhani, Kayla'yı Halep'e götürmemek için çok uğraştığını da belirtti. Ancak Kayla'nın ısrarı üzerine birlikte yola çıkmaya karar veren çift tehlike durumunda, Lübnan'da gizlice evlendiklerini söyleme konusunda ağız birliği yapmaya karar verdi. Halep'teki iş bittikten sonra Türkiye'ye geri dönmek üzere yola çıkan çiftin aracı IŞİD militanları tarafından yolda durdurulduktan sonra Kayla ve Ömer esir alındı. Yakalandıktan iki ay sonra IŞİD tarafından serbest bırakıldığını anlatan Alkhani, Kayla'yı kurtarmak için Suriye'ye geri dönüp IŞİD'i evli olduklarına ikna etmeye çalıştı. Ancak Kayla, IŞİD militanlarına evli değil nişanlı olduklarını söylediği için serbest bırakılamadı.