Vaiz terapisi

Uyuşturucu ticareti suçundan hapis yatan Deniz Seki, cezaevi vaizinin düzenlediği toplantılara katılıyor. Ünlü şarkıcı, 'her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihal' kitaplarını okuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 00:33
Vaiz terapisi

İÇİNDEKİLER

Sarkıcı Deniz Seki, dini içerikli kitaplar okumaya basladı. Diyanet Isleri Baskanlıgı, Adalet Bakanlıgı'yla, 10 Subat 2011'de, tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelisimlerini saglamaya yönelik bir isbirligi protokolü imzaladı.Ülke genelindeki ceza infaz kurumlarında vaizler görev yapmaya basladı. Vaizlerin görevi ise cezaevlerindeki mahkumların rehabilite edilmesi, hapse girmelerine sebep olan bazı kötü alıskanlıklarının giderilmesi amacıyla Kur'an egitimi, kisisel danısmanlık gibi etkinlikler düzenlemek. Istanbul Müftülügü'nün hazırladıgı ayet ve hadisler de içeren ilmihaller de destek bilgi kaynagı olarak cezaevlerinde dagıtıldı. Uyusturucu ticareti suçundan hüküm giyen Deniz Seki de cezaevi vaizinin, haftanın 4 günü düzenledigi toplantıya katılmaya basladı.

DERSLERİ KAÇIRMIYOR

Kadın koguslarında yapılan toplantılarda, Kur'an-ı Kerim dersleri ve dini bilgiler veriliyor. Vaizler, bazen de bire bir görüsmelerle mahkumların sorularını yanıtlıyor, psikolojik destek saglıyor. Vaizlerden kisisel danısmanlık da alan Deniz Seki, gerek açık alanlardaki toplantılara, gerekse koguslarda verilen derslere katılıyor. Müftü Sula, "Her gün için bir ayet, bir hadis ve bir ilmihâl kitabımızı Deniz Hanım çok begenmis. Her gün mutlaka kitaptan bir ayet, bir hadis ile ilmihal yanıtını okuyup, ögrenerek vaizin karsısına çıkıyor. Kur'an ögretisi ve özellikle motive edici dini bilgiler içeren derslere eksiksiz devam ediyor" diye konustu.

3 YIL, 6.5 AY DAHA YATACAK

'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası, Yargıtay tarafından onanınca tekrar cezaevine girmemek için firar eden ünlü şarkıcı Deniz Seki, 8 aylık kaçışın ardından, Kasım 2014'te İstanbul Büyükçekmece'deki lüks bir sitede yakalanmıştı. Geceyi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren Seki, sağlık kontrolünden geçirildiği hastane çıkışında "Bu ülkede zerre kadar adalet varsa suçsuz olduğum er geç anlaşılacak" demişti. İkinci kez cezaevine götürülürken gözyaşlarıın tutamayan Seki, yaklaşık 3 yıl 6 ay daha hapis yatacak, son yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarda geçirebilecek.