CHP yine ağaç devirdi

Kılıçdaroğlu bir kez daha kökten sarsıldı! CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Germencik'teki süt fabrikası için incirlerin kesilmesine izin vermeyeceğini açıkladı. MHP'li belediye başkanı ise karşı çıktı: "Siz Kent Meydanı'ndaki ağaçları katlederken iyiydi"

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2015 Güncelleme 14 Şubat 2015, 01:36
CHP yine ağaç devirdi

İÇİNDEKİLER

CHP'nin ağaç sorunu dinmedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Yalova'dan sonra bu kez Aydın yüzünden gerildi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı dün CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında toplandı. Toplantıda Germencik ilçesinde bir süt fabrikasının kurulacağı tarım alanının imar planı değişikliği gündeme geldi. Meclis Tarım Komisyonu üyeleri, fabrika yapılacak alanda 750 incir ağacının bulunduğu belirtti. Üyeler, birinci sınıf tarım arazisi olduğu gerekçesiyle söz konusu alanda fabrika kurulmasının uygun olmayacağını kaydetti. Ancak bazı üyeler teşvik açısından imar değişikliğine izin verilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine CHP'li Başkan Çerçioğlu, "750 ağacın kesilmesine göz yummam. Aydın'da en kaliteli incir Germencik'te yetişiyor. Ağaç katliamına yol açacak projelere karşıyım" dedi. İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale ise Çerçioğlu'na sert çıktı. Kale, "Teklifi veren ziraat odası başkanı. Gözü kapalı ağaç katliamı yapıldığını söylemek konunun istismar edildiği anlamına geliyor. Tesis, verimli incir ağaçlarının olmadığı bir alana yapılacak. Siyasi nedenlerle projeye karşı çıkılmasın" dedi. Ancak Çerçioğlu "Ağaç katliamına 'evet' diyor musunuz" deyince Kale sinirlendi. Başkan Kale, "Siz Kent Meydanı'ndaki ağaçları katlederken iyiydi. Size yakışır" diyerek Çerçioğlu'na çıkıştı. Kale'nin bu açıklamasından sonra Çerçioğlu'nun oldukça gerildiği görüldü.

ÇERÇİOĞLU'NUN FAST-FOOD İCRAATI

CHP'li Çerçioğlu, kentin kalbi Atatürk Kent Meydanı için 2 yıl önce bir proje hazırlattı. Bu kapsamda meydandaki ağaçlar kesildi. 16 Mart 2014'te açılan meydana gören vatandaşlar şok geçirdi. Çünkü meydanda bulunan 150-200 ağaç yok olmuş, yerlerine fast-food dükkanları açılmıştı.

NAZIM YÖRÜKCE