Havuz problemi!

Can Dündar, cemaatin emniyetçisi ve savcısı ile röportaj yaptı. Cumhuriyet'e genel yayın yönetmeni olarak atandı. İlk yazısında "havuz medyası" iftirasına sarıldı. Ancak gazetesinin arkasında olan ve aralarında Aydın Doğan'ın da bulunduğu patronları hatırlamadı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2015 Güncelleme 12 Şubat 2015, 02:31
Havuz problemi!

İÇİNDEKİLER

Yazarı Mustafa Balbay 4 yıl hapis yattı. Eski imtiyaz sahibi merhum İlhan Selçuk, gözaltına alındı. Ancak Can Dündar bunları umursamadı. Ergenekon, Şike ve Gezi baskınlarını yapan eski emniyetçi Nazmi Ardıç'tan talimat alırken TAKVİM'e yakalandı. Ardından cemaatin savcısı Celal Kara'yla röportaj yapıp Cumhuriyet'te yayınladı.

Dündar,
Fethullah Gülen'e olan bu hizmetinin karşılığını aldı. Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet'e genel yayın yönetmeni olarak atandı. İlk yazısında paralel örgütün kullandığı "havuz medyası" yalanına sarıldı. Ancak Dündar, Türkiye'nin istikrarını hedef alan Gezi provokasyonunun sponsoru ve Gülen örgütünün destekçisi olan patronlarının oluşturduğu kirli havuzu gözden kaçırdı.

TAKVİM, Cumhuriyet Gazetesi'nin İstanbul Ticaret Odası'ndaki (İTO) sicil kayıtlarına ulaştı. Buna göre Cumhuriyet, iş adamlarının oluşturduğu "havuz'"sayesinde yayın hayatını sürdürüyor. İTO kayıtlarına göre, merkezi Şişli'de bulunan gazete Yenigün Holding AŞ.'ye bağlı Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık AŞ. adıyla çıkıyor. Cumhuriyet'in arkasında iş adamı, medya patronları ve gazetecilerin de bulunduğu 186 hissedardan oluşan bir 'havuz' var. En büyük hissedar ise Yenigün Haber Ajansı. İkinci büyük hissedar Cumhuriyet Vakfı.

KIRAÇ VE KARAMEHMET...

Vakıftan sonra sırasıyla iş adamı İnan Kıraç, T Medya (Mehmet Emin Karamehmet), Aydın Doğan, Ali Haydar Veziroğlu, Server Tanilli gibi isimler değişik miktarlarda gazetenin hisselerine sahip. Osman Berkmen, Zekeriya Temizel, İlhan Selçuk, Mustafa Ali Balbay, Gürbüz Çapan ve Kenan Tekdağ gibi isimler ise 2005- 2010 arası gazetenin yönetim kurulundan ayrılmış.

Turgay Ciner'in sahibi olduğu Park Holding de 2012 yılındaki genel kurulda şirketin yönetimini bırakmış. Şu an şirkette Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, Başkan Yardımcısı Akın Atalay ve Yönetim Kurulu Üyesi Önder Çelik olarak görünüyor.

Ali OKTAY-Mesut ALTUN