Gülen yine bir numara

Devlet büyüklerini dinleyip ses dosyalarını depolayan paralel çetenin elebaşısı Fethullah Gülen çıktı. Çete başı için ikinci yakalama kararı yolda. ABD'nin göçmenlik yasası hocanın iadesine yeşil ışık yakıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 02:09
Gülen yine bir numara

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen ve örgütü, Sözde Selam-Tevhit terör örgütü soruşturmasını bahane etti. Türkiye'yi dinledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dinlemelerle ilgili harekete geçti. Soruşturma kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkan 29 polisten 20'si önceki gün gözaltına alındı. İşte o soruşturmayla ilgili çok önemli bilgiler ortaya çıktı. Buna göre paralel çete 2010-2013 yılları arasında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hariç tüm hükümet üyelerini, sahte ve kod isimlerle dinledi.

4'ÜNCÜ MADDE KISKACI

Çetenin, ulusal güvenlik açısından gizli kalması gereken bu görüşmeleri ses dosyaları halinde 2 hard diskte depoladığı saptandı. O hard disk, paralel ihanet çetesinin bir numarası olan Fethullah Gülen'de çıktı. Paralel yapının, açık bulamayınca ses kayıtlarını ileride montaj ve dublajlarda kullanabilmek için depoladığı belirlendi. Bu kapsamda savcılığın hazırladığı şüpheliler listesinin başında Fethullah Gülen'in olduğu öğrenildi. Öte yandan hakkında Kırmızı Bülten çalışması yapılan Paralel Yapı'nın lideri Gülen'in ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'na göre sınırdışı (deport) edilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Nazif KARAMAN