Dış imamlar şok edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Latin Amerika yolunda konuştu: Operasyonun liste başında Gülen var. Türkiye'deki şehir imamları açıklandı, hepsi kaçtı. Yakında belki de ülke imamları açıklanacak. Bakalım, uluslararası camiada neler olacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Şubat 2015 Güncelleme 10 Şubat 2015, 01:44
Dış imamlar şok edecek

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kolombiya, Küba ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika seferine çıktı. Uçakta gazetecilere çok önemli açıklamalar yaptı:

* Hakan Fidan'ın istifasını doğru bulmuyorum dediniz. Daha detaylı bilgi vermeniz mümkün mü?

ERDOĞAN: MİT sıradan bir kurum değildir. Sıradan bir insanı da kolay kolay oraya getiremeyiz. Çok sık eleyip ondan sonra burası gelinebilen bir makamdır. MİT'in başında son derece güvenilir bir kişi olmalıdır. Nitekim ben oraya son derece güvenilen, hatta sır küpüm olan birini getirmiştim. Bu makama gelmiş olan bir kardeşimizin milletvekili adayı olmak gibi bir durumu olabilir. Ya da ona belki bu tür bazı vaadlerde bulunulmuş olabilirler, orasını bilemem. Ama ben kendisine açık ve net olarak "ayrılmanı doğru bulmuyorum" dedim. Bunu normal bir memuriyet olarak görebilirsiniz. Ama bu öyle bir makam değil. Kimin geleceği çok önemli çünkü bizim Paralel Yapıyla mücadele esnasında neler yaşadığımız, neler çektiğimiz herşey ortada.

SONUNA KADAR MÜCADELE

* Peki bu süreçte sıkıntı olur mu?
ERDOĞAN:
Yok. Her zaman söylüyorum. Tek kişi dahi kalsam ben bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürürüm. Paralel Yapı ve benzerleriyle.

* Kılıçdaroğlu'nun bazı açıklamaları olmuştu, "Başbakanlıkta boşluk var, orayı dolduracak, o yüzden istifa etti" gibi.
ERDOĞAN: Sen mevcut Başbakan'ın gidip gitmeyeceğiyle ilgileneceğine kendine bak. Böyle bir hayali, böyle bir derdi yok. Davutoğlu üzerinden politika üretmeye kalkıyor.

21 KİŞİLİK OPERASYONA DİKKAT!

* NY Times'ta Gülen imzalı yazı yayınlandı. Temsilciler Meclisi'nden 88 imzalı mektup Kerry'ye gönderildi. Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığı vs. Ne düşünüyorsunuz?
ERDOĞAN:
Bu atılan adıma karşı Amerika- Türkiye Dostluk Grubu milletvekillerimizin bu mektuba yönelik bir karşı yazısı Sayın Kerry'e olacak. Manidar olan, o yazıyla ilgili ve seçim kampanyalarında partilere yapılan bağışlar vs. Bilgiler de geliyor.

* Ne tür bilgiler?
ERDOĞAN: Uluslararası siyaset camiasını sarsacak nitelikle şeyler ortaya çıkacak. 21 kişilik bir operasyon yapıldı. Bu operasyonun liste başında kim var? Fethullah Gülen, alt sıralarda da malum isimler var. Artık iş derinleştirilmeye başladı. Türkiye'deki şehir imamları açıklandı ve bunların hepsi kaçtı. Yakında belki de ülkelerin imamları açıklanacak. Ülkelerin imamlarının açıklanmasıyla birlikte uluslararası camiada bakalım neler olacak.

BAŞKANLIK OYLANACAK
Erdoğan seçimlerle ilgili düşüncelerini de açıkladı: Haziran seçimi yeni anayasanın ve başkanlık sisteminin oylanacağı bir seçim olacak! Kamuoyu araştırmalarına bakıldığında tabanın elbetteki yüzde 100 evet demesi söz konusu değil. Ama kahir ekseriyet evet diyor. Bu seçim Türkiye açısından kırılma dönemini yaşayacak...

BENİ ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER
* En son yaptığınız konuşmalarda bana ve aileme tehditler geliyor dediniz. Biraz açar mısınız? Nedir bu?
ERDOĞAN: Bursa'daki konuşamda da belirttiğim gibi gelen bilgiler bu yönde. Şahsımla ilgili ailemle ilgili tehditler var. Şahsımla alakalı olarak öldürmek ve benzeri türden hakeza, ailemle alakalı olarak da bazı tehditler sözkonusu. Siz tabi korumalarınızı falan güvendiğiniz insanlar olarak görüyorsunuz ama bakıyorsunuz onların içinde gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla dört yıl için seçiliyor., Beni çok takdir ettiği için Libya'ya gönderdi" diyor. Adamı ben tanımam,bilmem. Bunu söyleyecek kadar bunlarda yalan meşrudur.