Kaçak ölüm

Gayrıresmi yollarla Avrupa'ya geçmek isteyen yolcular yine faciayla karşılaştı. Marmaris'te 15 kişiyi taşıyan tekne battı. 7 kaçak yolcu hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 00:00
Kaçak ölüm

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Marmaris ilçesinde önceki gece, içinde yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmeye çalışan 15 mülteci, 5 metrelik fiber tekne ile Kos adasına gitmek üzere denize açıldı. Ancak Hisarönü Körfezi açıklarına geldiklerinde motor arızası yapan tekne sürüklenmeye başladı. Teknenin sürüklenmesi nedeniyle mülteciler paniğe kapıldı. İçinde gereğinden fazla insan bulunan tekne alabora olarak battı. Teknede bulunan İran ve Irak uyruklu 15 mülteci denize düştü. Karanlıkta tam bir can pazarının yaşandığı olay ise sabah ortaya çıktı. Saat 09.00 sıralarında kaçaklardan bazılarını ve cesetleri gören balıkçılar, durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi.

6 KİŞİ KURTARILDI

Bunun üzerine hemen bölgeye giden ekipler, mültecilerden 6'sını sağ kurtardı. Boğulan 7 mültecinin de cesedi bulundu. İki helikopter, bir uçak ve 4 sahil güvenlik botu ile başlatılan kurtarma çalışmalarında kaybolan 2 mülteci ise aranıyor. Kurtarılan kaçaklar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Cesetler de karaya çıkarılarak morga götürüldü. Kurtarılan mültecilerinin durumlarının iyi olduğu söylendi.

MOTOR ARIZA YAPMIŞ
Muğla Valisi Amir Çiçek, "Gece kendi başlarına kaçak olarak Kos Adasına geçmeye çalışan mültecilerin teknesi motor arızası yaparak batmış. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında 6 kişi sağ kurtarıldı. 7 kişinin cesedine ulaşıldı. 2 kişiyi arama çalışmaları hem havadan hem de denizden devam ediyor. Türkçe bilen birisinden aldığımız bilgilere göre mültecilerin İran ve Irak uyruklu olduklarını öğrendik" dedi.

Adem ÜLKER-Kenan GÜRBÜZ