John faka Bass'tı

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin, "Sunulan kanıtları inceler ve kararımızı veririz. Suç ispat edilmeden sınırdışı imkansız" dedi. Aynı saatlerde Filistin davasının en ateşli savunucularından akademisyen Sami El Arian hakkındaki 17 suçtan hiçbiri kanıtlanamamasına rağmen ABD'den sınırdışı edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2015 Güncelleme 08 Şubat 2015, 02:28
John faka Bass’tı

İÇİNDEKİLER

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass önceki akşam bir televizyon programına katıldı. Bass, Fethullah Gülen'in iadesine ilişkin soruları da yanıtladı. Bir kişi özelinde konuşamayacağını belirten Bass, "Müttefiklerimizden herhangi biri, ABD'de yaşayan vatandaşlarından biri hakkında, bir iade ya da hukuki işlem talebinde bulunduğunda, bu konuyu devletimizin üç bağımsız ancak eşit organından ikisini devreye sokarak çok dikkatli ve titiz biçimde ele alırız; ki bu vakada bunlar, Adalet Bakanlığı ve adli sistem olacaktır. Sunulan kanıtları inceler ve kararımızı veririz. Kanunlarımız gereği suç kanıtlanmadan iade yapılamaz" dedi. Aynı saatlerde ise uzun yıllar Filistin İslami Cihat Örgütü'ne yardım ettiği suçlamasıyla yargılanan akademisyen Sami El Arian, ABD'den sınır dışı edilerek Türkiye'ye geldi. ABD mahkemeleri, 2008'de tahliye olan ve 12 yıllık dava sürecinde yöneltilen 17 suçun 8'inden beraat eden Arian'ın işlediği iddia edilen hiçbir suçu kanıtlayamadı. Suçları kanıtlanamamasına rağmen ABD'den sınırdışı edilen Arian akıllara Fethullah Gülen'i getirdi.

Demek ki sınır dışı oluyor
ABD'li büyükelçi, 'Suçu ispat edilmeden sınırdışı olmaz" dedi ama 12 yıllık dava sonucu suçsuz bulunan Sami El Arian'ı sınırdışı etti. Arian, Türkiye'ye geldi.