Oto diyet

23 yaşındaki Evrim, hızla şişmanladı. Tam 185 kiloya ulaştı. Babası 'Zayıflarsan sana araba alacağım' sözü verince 1 yılda 99'a indi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2015 Güncelleme 07 Şubat 2015, 00:00
Oto diyet

İÇİNDEKİLER

Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Evrim Kamil Tuncel (23), babasının "100 kilonun altına düşersen sana araba alacağım" sözü üzerine ameliyat olup, 1 yılda tam 86 kilo verdi. Isparta'da yaşayan Tuncel, tiroid ve insülin direnci rahatsızlığına yakalandı. Hızla kilo alan genç, 21 yaşına geldiğinde 185 kiloya ulaştı. Diyetle zayıflamaya çalışan Tuncel, bir türlü fazla kilolarını vermedi. Baba Halil Tuncel, oğluna "100 kilonun altına düşersen sana araba alacağım" vaadinde bulundu. Tuncel ise babasının otomobil teşvikiyle ameliyat olmaya karar verdi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Doç. Dr. Nurullah Bülbüller tarafından tüp mide ameliyatı yapılan ve midesi bir çay bardağı kadar küçültülen Tuncel, ameliyatın ardından hızla zayıflamaya başladı. Tuncel, 1 yılda 86 kilo birden vererek 99 kiloya düştü. 85 kiloya inmeyi hedefleyen genç, zayıfladıktan sonra tiroid ve insülin direnci ilaçlarından da kurtulduğunu söyledi.

BABAM SAĞOLSUN
Babasının kendisi için araba bakmaya başladığını vurgulayan genç, şöyle konuştu: "Artık girdiğim mağazalarda istediğim gibi elbise bulabiliyorum. Otobüs bileti alırken 2 koltuk parası vermek zorunda kalıyordum. Merdiven çıkarken nefesim kesiliyordu. Ama artık bunların hepsi tarihe karıştı."