Ölüm makinesi kapana sıkıştı

Biri astsubay 3 kişiyi öldüren, 3 kişiyi de yaralayan Hüseyin Türkmen'in saklandığı dağlar ablukaya alındı. Özel komando timlerinin de katıldığı operasyonda, katil kapana sıkıştırıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Şubat 2015 Güncelleme 02 Şubat 2015, 00:00
Ölüm makinesi kapana sıkıştı

İÇİNDEKİLER

Aydın'da doğmamış yeğenini ve kayınpederini öldüren, kayınbiraderi ile eşini kurşunlayıp sakat bırakan ölüm makinesi Hüseyin Türkmen (39) bir astsubayı da şehit etmesinin ardından 17 aydır saklandığı dağda sıkıştırıldı. Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'na bağlı ekipler Aydın, İzmir ve Manisa sınırındaki dağları tamamen kuşatırken İzmir'den gelen jandarma komando timi, bin 600 rakımlı dağları didik didik arayıp katilin izini sürüyor.

'VUR EMRİ' İDDİASI
Türkmen'in önceki gün saklandığı eve ulaşıldı. Evde kendisine 1 yıl yetecek kadar erzak bulunurken erzaka jandarma tarafından el konuldu. Dağlarda saklanmaya devam eden eli kanlı katil Hüseyin Türkmen için görüldüğü yerde vurulması için emir çıkarıldığı iddia edildi. Köylülerin dile getirdiği bu iddia askeri makamlarca doğrulanmazken; Aydın Valisi Erol Ayyıldız, zanlının yakalanması konusunda yasal mevzuat doğrultusunda hareket edildiğini söyledi.

KAÇACAK YERİ YOK
Aranan zanlının bir askeri de şehit ettiğini hatırlatan Vali Ayyıldız, şöyle konuştu: "Dengesiz ve psikolojik rahatsızlığı olan bir kişi. Üstelik silahlı da olduğu için çatışma çıkabilir. Bu yüzden başka bir askerimize zarar gelmemesi için jandarmamız tarafından çok titiz bir operasyon yürütülüyor. Yerini tespit etmek üzeriyiz. Etrafı da kuşatıldığı için kaçacak yeri kalmadı. Birkaç güne sonuç alıp zanlıyı yakalayacağız."

ŞEHİDİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞÜRDÜ
17
aydır dağlarda saklanan Hüseyin Türkmen'i yakalamak için geçen hafta askeri bir operasyon düzenlendi. Ancak ölüm makinesi 34 yaşındaki astsubay Emrah Ünalan'ı şehit etti. Şehidin cenaze töreninde eşi Gül'ün haykırışları tüm Türkiye'nin yüreğini yaktı. Başta Aydın halkı olmak üzere herkes, katilin bir an evvel yakalanıp cezalandırılmasını beklemeye başladı.