Acıların kadını

Ayşe A. 15 yaşındayken kuzeniyle nikahsız evlendirildi. Bir yıl sonra da anne oldu. Ancak eş i tarafından sokağa atıldı. Canına kıymak isteyen kadının çektiği acılar bununla da bitmedi... Şimdi de oğlunu kucağına alacağı günü beklemeye başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2015 Güncelleme 01 Şubat 2015, 00:00
Acıların kadını

İÇİNDEKİLER

Çektiği acılar bir türlü bitmedi. Gaziantep'ten 2012'de Mersin'e ziyaretlerine gelen teyzesinin isteği üzerine o zaman 15 yaşında olan Ayşe A., kendisinden 1 yaş büyük teyzesinin oğlu Kemal P. ile nikahsız evlendirildi. Küçük gelin, evliliğin ardından Gaziantep'te yaşamaya başladı. Çiftin 1 yıl sonra Mehmet Said adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. Evlendiği günden bu yana sürekli şiddet Ayşe A., 6 ay önce eşi tarafından dövülerek sokağa atılınca, Mersin'de yaşayan annesinin evine döndü. Ayşe A., kendisine verilmeyen oğlu için ise velayet davası açtı. 25 Aralık 2014'de mahkeme çocuğun velayetini anneye verdi. Aynı gün 13'üncü İcra Müdürlüğü görevlileri takibat başlatıp, polis ve anne ile birlikte verilen adrese gitti. Ancak çocuk bulunamadı. Genç kadın daha sonra, nikahsız eşi Kemal ile kayınpederi Mehmet P.'nin oğlunu kaçırdığını, mahkeme kararının uygulanamadığını ve çocuğunun hayatından endişe duyduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu.

300 hap yuttu
Bunalıma giren Ayşe A. geçtiğimiz 27 Ocak'ta, evde bulduğu tüm hapları içti. Kısa süre sonra halsizleşen genç kadın, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Ayşe'nin midesinden 300 hap çıktı. Hayati tehlikeyi atlatan Ayşe A. taburcu edildi. Hasta yatağında oğlunun emziği ve patiklerini sevip, kazağını koklayarak hayata tutunmaya çalışan genç anne, "Ne kadar hap varsa bir anda içtim. Oğlumun hasreti yüzünden ölmek istedim. Bir anne kaç ay oğluna hasret kalabilir ki? Ben oğlumun kokusuna, bakışına, anne demesine hasret kaldım" dedi.