Gülen Örgütü Kırmızı Kitap'ta

Paralel Devlet Yapılanması'nın lideri Fethullah Gülen için kırmızı bülten süreci işlerken, TAKVİM örgüte vurulan son darbeyi açıklıyor: MGK toplantısında alınan tavsiye kararı Kırmızı Kitap'a işlendi. Pensilvanya Örgütü, devlet için artık resmen bir tehdit oldu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2015 Güncelleme 02 Ocak 2015, 14:25
Gülen Örgütü Kırmızı Kitap’ta

İÇİNDEKİLER

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Paralel Devlet Yapılanması'nın bir tehdit olarak Kırmızı Kitap'a yazılması sürecini tamamladı. Önceki MGK toplantısında alınan tavsiye karar Bakanlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra tekrar Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderildi. Paralel Devlet Yapılanması'nın resmi adı Milli Güvenlik Siyaset Belgesi olan Kırmızı Kitap'a bir tehdit unsuru olarak girmesini öngören karar, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu tarafından Kırmızı Kitap'a işlendi.

TAVSİYE KARARI UYGULANDI

Genel Sekreter Hacımüftüoğlu, 12 Aralık 2014'te TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'na bilgi verirken "(Milli Güvenlik) Siyaset Belgesi'ne (Kırmızı Kitap) güvenliğe yönelik iç ve dış tehditlerin tamamı girer. Siyaset belgesi 5 yılda bir yenilenir ama bu canlı bir organizmadır. MGK talimat verirse yeni değerlendirme yaparız. Bakanlar Kurulu karar alırsa siyaset belgesi açıklanır. Devlet sırrı değildir" demişti. TAKVİM'in üst düzey kaynaklardan aldığı bilgilere göre Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen Gülen hareketi Kırmızı Kitap'a girerek resmen ulusal güvenliğe yönelik bir tehdit olarak kabul edildi.

PÖ: PENSİLVANYA ÖRGÜTÜ

Paralel Devlet Yapılanması'nın Kırmızı Kitap'ta nasıl tarif edildiğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmıyor. Bu yüzden kamuoyunda MGK açıklamasında yer alan "legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar" ifadesine vurgu yapılıyor. Ancak, Kırmızı Kitap'ı da yakından ilgilendiren güvenlikle ilgili yazışmalarda PDY/PÖ olarak kodlanıyor. Bunun açılımı Paralel Devlet Yapılanması / Pensilvanya Örgütü olarak veriliyor. Paralel Yapı'nın Kırmızı Kitap'a girmesiyle bu yapılanma ve yapılanmaya bağlı kurum ve kuruluşların, devletin tüm birimleri tarafından resmen tehdit olarak kabul edileceği ve yakın takibe alınacağı vurgulanıyor.

Yahya BOSTAN