K'öz'tebek!

Pensilvanya'dan talimat aldı! Hem kumpas hem de beleş tatil yaptı. İşte cübbesiz kalan Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün bir yalanı daha kanıtlandı. Buna göre Öz, olmayan kroki üzerinden Ankara Gölbaşı'nda kazı yaptırdı. Polis patlayıcılara eliyle koymuş gibi ulaştı! Turist Öz, seri numarası silik olan bu bombalarla Eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'i tutuklattı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2015 Güncelleme 01 Ocak 2015, 00:00
K’öz’tebek!

İÇİNDEKİLER

Fethullah Gülen'in savcısı Zekeriya Öz, cübbesiz kaldı! Dubai'de ultra lüks tatiller yapan Öz'ün kumpasları da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Türkiye Zekeriya Öz'ü Ergenekon davası ile tanıdı! İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda bulunan el bombaları, Ergenekon dalgalarına yol açtı. Öz'ün talimatıyla yürütülen o operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan isimlerden biri de Emniyet eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin'di. İşte Gülen ve paralel örgütünün ortaya çıkmasıyla çöken Ergenekon davasına bu kez Şahin'in kumpas suçlamaları karıştı. Şahin, tutuklanmasına yol açan Gölbaşı'ndaki bomba aramaları için Öz'ü suçladı. Ünlü emniyetçinin avukatı, bilgi ve belge sunarak kumpasın aydınlatılması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet dilekçesi verdi. Ergenekon soruşturmasını yürüten dönemin özel yetkili savcısı Zekeriya Öz ile birlikte kumpasta rol alan emniyet görevlilerinden şikayetçi oldu. Söz konusu şahısların "sahte resmi evrak tanzimi", "adil yargılamayı etkileme", "vahim nitelikte silah ve mermi bulundurma" ve "askeri malzeme bulundurma" suçlarından yargılanmasını istedi. İşte Şahin'in avukatı tarafından verilen dilekçede yer alan o iddialar:

ARAMALARDAKİ 2 GİZEMLİ KİŞİ

- Şahin'in Ankara ve İstanbul'daki adreslerindeki kendisi ve avukatı olmadan arama yapıldı. Polis kamerası ile kayıt yapılmasına rağmen bu kayıtlar dosyaya konulmadı.

- Arama yapılırken 2 kişi geldi. Polisten saygı gören bu kişiler odaları kendi başlarına dolaşıp binadan hemen ayrıldı. Dava dosyasına 'Suikast krokisi ve tedhiş planları' diye konan belgelerin bu kişiler tarafından konulmuş olabileceği belirtildi.

- Şahin'in evinde 7 Ocak 2009'da yapılan aramalarda el konulan malzemeler, tasnif içeriklerine bakılmadan torbalara doldurulup mühürlenerek emniyete götürüldü. Ancak tutanaklara göre savcı Öz, 8 Ocak'ta, daha mühürlü delil torbası açılmadan, yani daha kroki bulunmadan bir gün önce, Gölbaşı'nda kazı yapılması için Ankara Emniyeti'ne talimat verdi. Oysa, aramalarda el konulan malzemeler emniyette tasnif edildikten sonra 9 Ocak 2009 saat 13.00'te 'Ön İnceleme Tutanağı' düzenlenmişti. Krokinin varlığı bu tarihte belli oldu. Yani savcılık ve emniyet bu tarih ve saatten önce krokiden haberdar değil.

-
İşte Savcı Öz Şahin'in evinde bulunduğu öne sürülen kroki ortada yokken, polise talimat verdi. Mahkeme kararı olmamasına rağmen Ankara Gölbaşı'nda kazı yapılmasını istedi. Kazılarda 2 lav silahı, 10 el bombası, 10 sis bombası, TNT kalıpları, plastik patlayıcı, mermiler ile işaret fişekleri bulunduğu açıklandı. Ancak bulunan el bombalarının Tahşiye, KCK ve Ergenekon'daki diğer bazı mühimmatlar gibi seri numaralarının silik olduğu tespit edildi.

- E
le geçen kroki, suikast planı ve diğer tüm belgelerde nedense Şahin'in parmak izine rastlanılmadı. Belgelerin temiz olması, üzerlerinde toz olmaması da yeni konulduğu şüphesini doğrular nitelikteydi.

'KULAK' PLANI
İbrahim Şahin'in dilekçesinde ilginç bir detay da vardı. Buna göre Şahin, kaza sonrasında demans (bunama) hastası oldu. Şahin, bir kulağında tam duyu kaybı yaşarken, diğer kulağı ise beynine yerleştirilen kablolar ile yüzde 20 oranında duyuyordu. Şahin bu hastalığı kullanılarak Kamu Güvenliği Müsteşarı olacağına inandırıldı. Hastalığı kullanılarak oyuna getirilen Şahin, Ergenekon operasyonlarına dahil edildi.

FATİH ULAŞ