Simdi iyilik vakti

14 yaşındaki Samet Töre, 6 ay önce lösemiye yakalandı. Ailesi, ilik testi için gereken 10 bin lirayı bulamadı. Fenerbahçe hayranı olan çocuk, "Yaşamak, iyi bir eğitim alıp ülkeme hizmet etmek istiyorum" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2014 Güncelleme 29 Aralık 2014, 00:00
Simdi iyilik vakti

İÇİNDEKİLER

Bursa'da Mustafa ve Nuray Töre çiftinin 14 yaşındaki çocukları Samet Töre'ye geçen temmuz ayında 'lösemi' teşhisi konuldu. Samet'e uygun ilik için arayışa giren aile, ortanca çocukları Ahmet'in (10) iliğinin ağabeyine uygun olduğunu tespit etti. Doktorlar, Samet'in ilik nakline hazırlanması için evvela kemoterapi yapılması gerektiğini bildirdi. Samet'ten alınan iliğe yapılacak tahlil için 10 bin liraya ihtiyaç duyuluyor.

YARDIM BEKLİYOR!
Töre ailesi, Samet'ten alınan ilik numunesinin Almanya'da yapılacak Oncotype-Dx testi için gereken 10 bin lirayı aradan geçen zamana rağmen temin edemedi. Doktorlar, "Tahlil için gerekli parayı hemen bulmanız gerekiyor. 2 Ocak Cuma gününe kadar numuneleri göndermemiz gerekiyor. Samet'in yaşayabilmesi için bu tahlilin yapılması şart" açıklamasında bulundu. Samet eğitimine de ara vermek zorunda kaldı. Arkadaşlarından ayrı kaldığı için üzüldüğünü belirten Samet Töre, "5 aydır büyük sıkıntı yaşıyorum. Hayatım ev ile hastane arasında geçiyor. Tedavimin sürmesi için bu tahlilin yapılması lazımmış" dedi.