Gezi cemaati

Fethullah Gülen, 14 Aralık Operasyonu sonrası müritlerine direnin çağrısı yaptı. Ama cemaat, sokak hareketinde acemi çıktı. Çareyi ise Gezi'yi taklit etmekte buldu. Abi'ler ortadan kaybolurken bir abla tek başına direndi. Paralel medya ise Çağlayan'daki ablanın resmini kullanarak "Duran adam" çağrısı yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2014 Güncelleme 24 Aralık 2014, 02:18
Gezi cemaati

İÇİNDEKİLER

Yıllardır koruma altında tutulduğu Pensilvanya'da vaaz adı altında talimat yağdıran Fethullah Gülen, örgütü deşifre olunca paniğe kapıldı. Gülen için İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, "10 yılı aşkın süredir yurt dışından dönmedi. Savunmasının alınabilmesi için terör örgütü kurma ve yönetme suçundan yakalama kararı çıkarılmasına" karar verirken, Pensilvanya'daki panik iyice arttı. Kırmızı Bülten'i duyunca ocağına ateşler düşen Gülen, en güvenilir adamları ve üst akıl ile toplanarak planlar yaparken, Türkiye'deki müritlerine de "Direnin" çağrısı yaptı.

BU KEZ FİTNE DEĞİLMİŞ!
Gezi olaylarını kışkırttıkları ortaya çıkan paralel polisler, görevden alındığı için bu çağrı havada kaldı. Cemaat ise yıllardır temsil ettiği muhafazakar toplumun zulüm gördüğü her olayda "İsyan etmek, sokaklara çıkmak, anarşizm fitne çıkartır. En iyi direniş sessizliktir" talimatı alarak, kendilerini kardeş bilenleri satıp hiç sokağa çıkmadığı için direniş konusunda acemice davrandı. Birkaç gün sokağa çıkan müritler de birer ikişer dağıldı. Abi'ler bir kez daha ortadan kaybolurken, iş ablalara düştü. Seçim döneminde ev ev gezerek CHP'ye oy isteyen ablalar yine ön plana çıktı. Direniş taktiği ise Gezi Parkı'ndan kopyalandı. Geçen Pazar günü Çağlayan Adliyesi önünde bir abla elinde bir dua kitabı ile bomboş meydanda poz verirken, tesadüf eseri (!) bir paralel gazeteci bu anı fotoğrafladı. Dün ise paralel medya organlarında bu fotoğraf kullanılarak tüm müritlere 'Duran Adam' eylemi çağrısı yaptı. TAKVİM ise şimdiye kadar sokak olaylarında kaçak güreştiği için sokağın yabancısı olan paralel örgüte eylem listesi hazırladı. Listedeki eylemlerin hiçbir işe yaramadığı ispatlandı ama şansını denemek isteyenler için işte sıralı tam liste:
Ana yollara barikat kurma.
Otobüs ve dükkanlara molotof atma.
İşyerlerini yağmalama.
TOMA ve polis araçları yakma.
Piyano konseri verme.
Anarşist Guy Fowkes maskesi takma.
Çapulculuk yapma.
Soyunma eylemi.
TOMA önünde ıslanırken poz verme
Ülkücü işareti yapıp, Atatürk ve PKK bayrağı taşıma.
Yoga yapma.
Romantik isyan günlükleri yazma.
Eylemlerde aşık olup evlenme.
CNN ve BBC'yi olaylara çağırma.
Christiane Amanpour'a Türkiye'yi kötüleme.
Barışçıl eylem diye vandallık yapma.
Son kullanma tarihi geçmiş sanatçıları eyleme çağırma.
Camilere sığınma.
Twitter'da ülkede savaş varmış havası oluşturma.
Hükümetin interneti kestiğini internet üzerinden duyurma.
Çakma hacker'lar ile hareket etme.
Batı medyasına 'Kaygılıyız' ilanı verme.
Vinç kaçırıp Başbakanlık Ofisi'ne girmeye çalışma.
Tencere tava çalma.
EŞCİNSEL toplulukları eyleme çağırma.
Fazıl Say'a eylem bestesi yaptırma.
Ölenlerin üzerinden siyaset yapma.