2 müdürün adını verdi

Ogün Samast, Hrant Dink cinayetiyle ilgili üçüncü kişinin ismini verdi ve ekledi: Suikastin arkasında Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2014 Güncelleme 10 Aralık 2014, 02:03
2 müdürün adını verdi

İÇİNDEKİLER

Ocak 2007'de suikast kurban giden Hrant Dink cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 22 yıl 10 ay hapis cezası alan tetikçi Ogün Samast, savcıya çok önemli bilgiler verdi.

SAMSUN BİR TEZGAHTI

Samast, bugüne kadar öldürülme korkusuyla cinayetin arkasında Emniyet eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve "paralel yapı" operasyonundan tutuklu bulunan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in olduğunu söyleyemediğini anlattı. Ogün Samast, 7 sayfalık ifadesinde, üçüncü bir kişinin adını vererek, şunları söyledi: "Yasin Hayal, Dink'e karşı beni işledi. Onun Türk düşmanı olduğunu söyledi. 'Büyük Abi' Erhan Tuncel, 'Arkamızda polis müdürleri var' dedi. Polis her şeyi ayarladı. Ramazan Akyürek'in deşifre olmaması için Samsun'da yakalanmam sağlandı. Verdiğim isim (3. şahıstan bahsediyor) sayesinde cinayetin arkasında kimler olduğu ortaya çıkar. Bu şahsın Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek ile ilişkileri iyi araştırılırsa cinayet çözülür..."

ABİLERİYLE YARGILANACAK

Ogün Samast'ın "suç örgütüne üye olmak"tan yargılandığı İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, Dink'in öldürülmesine ilişkin 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava ile birleştirildi. Samast bundan sonra diğer sanıklar Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile birlikte yargılanacak.

Nazif Karaman