CHP'yi ağaç çarptı!

Gezi olaylarında 'ağaçlar katlediliyor' diyerek sokaklara dökülen CHP'nin ağaç sevgisi Yalova'da bitti. Belediye Başkanı Vefa Salman, 223 ağacı katlettikten sonra soluğu Dağıstan'da aldı. Yalovalı vekil Muharrem İnce fırsatı değerlendirip 'fidan şov' yaptı, genel başkanına çalımı attı. Gezi'de kükreyen Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İnce'nin şovu üzerine konuşma gereği hissetti. Dört gün sonra "Yalova'da ağaçlar kesilmiş" diyebildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2014 Güncelleme 01 Aralık 2014, 02:04
CHP’yi ağaç çarptı!

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olaylarında 'ağaçlar kesilmesin' diyerek ülkeyi kaosa sürükleyen aktörlerin başında gelen CHP kendi kestiği ağaçları görmezden gelmeye devam ediyor. CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman "Kavşak yapacağım" bahanesiyle Atatürk döneminde dikilmiş 223 asırlık çınar ağacını bir günde kestirdi.

DAĞISTANLI VEFA

Yeşil sevgisini de Gezi'de attığı tweet'leri de unutan Salman, tepkiler yükselince acilen Dağıstan'a gitti. Kardeş şehir protokolü imzaladığı Hasavyurt'ta Yalova Parkı'na ağaç dikti. Salman'ı görenler "Başkan adresi şaşırdı, ağaçları Yalova'da kesiyor, Dağıstan'da dikiyor" diye dalga geçti. Gezi'de parkta nöbet tutan CHP'li vekillerden olan, Yalova seçimlerinde Vefa Salman'dan daha çok kameralar önüne çıkan, son olarak ise Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz koyan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise önce katliama ses çıkarmadı.

İNCE ÇALIMLAR

Sonra da kesilen ağaçların yanına birkaç gün sonra tekrar sökülecek incecik bir fidan dikip skandaldan kendisini ayırmaya çalıştı. Faturayı CHP'ye kesmeye çalışan İnce, diktiği fidanın şovunu yaparak ağaçlardan ve tüm dünyadan özür diledi. Ağaçlandırma seferberliği de ilan ederek günlerdir suskun kalan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da adeta çalım attı. Gezi'yi kışkırtmak için çırpınan Kemal Bey, Yalova'daki vahşeti görmedi. CHP'li belediyenin çevre düşmanlığı karşısında adeta "Duran Adam" rolünü üstlendi. Konuşmaya da niyeti yoktu ama Muharrem İnce 'fidan şov' yapınca siyasi refleks gereği konuşmak zorunda kaldı. Gezi Parkı'na gece yarısı vekilleriyle baskın yapan, "Yaş kesen baş keser", "Ağaç için kıyamet koparırım" diye provokasyon yapan Kılıçdaroğlu, İnce'nin gölgesinde kalmamak için Adana'da partililere yaptığı konuşmada Yalova'daki katliamdan söz etme gereği hissetti. Kılıçdaroğlu "Yalova'da ağaçlar kesilmiş. Ağaç kesmek doğru değil. Biz bu konuda en duyarlı partiyiz" diyebildi.

GEZİ KAHRAMANI

Gezi olaylarında Muharrem İnce, Taksim'de nöbet tutarken Kemal Kılıçdaroğlu da ağaçların arkasına saklanarak eylemleri provoke eden açıklamalarda bulunuyordu. Vefa Salma da Yalova'daki eylemlere katılıp, İstanbul'daki dostlarına Twitter'dan attığı mesajlarla destek vermişti.