Kaldı 221

CHP ağaç katliamı yaptı, parti yetkilileri kesilen 223 ağacı görmezden geldi. Yalova Milletvekili Muharrem İnce skandalı ört bas etmek için sembolik bir fidan dikti. Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova yerine Dağıstan'ı yeşillendirdi. Vatandaş ise kararını verdi: İkisi tamam, kaldı 221. Tıpış tıpış o ağaçları yerine koyacaksınız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2014 Güncelleme 30 Kasım 2014, 01:58
Kaldı 221

İÇİNDEKİLER

Yalova'nın Tonami Meydanı'nda Karayolları tarafından yapılacak köprülü kavşak inşaatı için 32'si asırlık çınar ağaçlarından oluşan 223 ağacın kesilmesinin yankıları sürüyor. CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın kendi emriyle kesilen 223 ağaç için söylediği "Kesmemiz gerekiyordu, hem ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dağıtacağız" sözleri ise kamuoyunu güldürdü. Geçtiğimiz günlerde CHP'liler Gezi Parkı'nda otobüs durağının kaldırımdan içeriye alınması için iki ağacın yerini değiştirilmesine mani olurken, kendi belediyelerinin işlediği ağaç cinayetine ses çıkarmamaları da dikkat çekti. CHP cephesinden sadece Belediye Başkanı Vefa Salman ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den sembolik hareketler geldi. İnce önceki gün ağaçların kesildiği alanın yanına küçük bir fidan dikerken bu hareket 'siyasi şov' olarak değerlendirildi. Salman ise dün kardeş şehir protokolü imzalamak için gittiği Dağıstan'ın Hasavyurt şehrinde 'Yalova Parkı'na ağaç dikti. İkilinin bu girişimleri "Yalovalı biraderler 223 ağaç kesildikten sonra ayıldı. Ama Salman iyi ayılamamış ki ağaçları Yalova yerine Dağıstan'ı dikti" yorumu yapıldı. Şehrin en işlek caddesinde hiçbir ağaç kalmaması üzerine isyan eden Yalovalılar ise Salman ve CHP'ye mesaj gönderdi. Dün kesilen ağaçların yanında protestoda bulunan Yalova halkı "Muharrem İnce ve Vefa Salman birer tane ağaç dikmiş. Salman yeri şaşırmış, ama olsun onu da sayalım. İşledikleri cinayeti ört bas edemezler. Burada 223 ağaç vardı, geriye 221 kaldı. Tıpış tıpış gelip ağaçları dikecekler" açıklamasını yaptı.

AĞACI UNUTTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son genel seçimlerde yüzde 2 oy aldığı Diyarbakır'a partisinin bölge il yönetimi toplantısı için gitti. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'dan ve bölgeden kendilerine oy çıkmadığı için sitemde bulunurken, sürekli karşı çıkıp sekteye uğratmaya çalıştıkları çözüm sürecini gerçekleştireceklerini iddia edip Diyarbakır'dan oy istedi. Kılıçdaroğlu'nun geçmişte çok hassasiyet gösterdiği ağaç katliamı konusunda ise sessiz kalması ve Yalova'da kendi belediyesi tarafından kesilen 223 ağaç için tek bir kelime etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

YAŞ KESEN BAŞ KESER

Yalova'nın
CHP'li belediye başkanıVefa Salman'ın geçmişte Yürüyen Köşk'ün bahçesinde kesilen ağaçlar için "Yaş kesen baş keser, bunu yapan sorumsuzlar hesap vermeli" dediği ortaya çıktı.

BU BİR VAHŞET

Yalova'da Tonami Meydanı'nda Karayolları tarafından yapılacak Köprülü Kavşak Projesi için CHP'li Yalova Belediyesi tarafından kesilen ağaçlara bir tepki de TEMA Vakfı Onursal Başkanı olan ve 'Toprak Dede' olarak tanınan Hayrettin Karaca'dan geldi. Projeden haberdar olduğunu ama kendisine bir kaç ağaç kesileceğinin söyleendiğini belirten Karaca "Bu kadar çok ağacın kesileceğini bilmiyordum. Bu ağaçlar sökülerek başka yere götürülebilirdi. Bu yapılan vahşettir" dedi.