Gözyaşına boğulduk

Türkiye dün kömür karasıydı. Ermenek'teki faciada cansız bedenleri bulunan 8 işçi kara toprağa bırakıldı. "Oğlum yüzemezdi suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle herkesi ağlatan Ayşe Nine'nin feryadı ise ok olup yüreklere saplandı: Ben size oğlum yüzme bilmez demedim mi?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2014 Güncelleme 20 Kasım 2014, 01:41
Gözyaşına boğulduk

İÇİNDEKİLER

İhmal suya karıştı. Felaket olup Karaman'ın Ermenek ilçesine aktı. 3 hafta önce meydana gelen facia, herkesi ağlattı. Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait madeni tonlarca su bastı. 18 işçi yüzlerce metre derinlikte batıp kaldı. İşte o işçilerden 8'inin daha önceki gün cansız bedenlerine ulaşıldı. DNA testi sonrasında cenazelerin Hüsnü Çolak, Hüseyin Çolak, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, İsmail Gürses, Bahri Üzer, Mehmet Tokat ve Osman Çoksöyler adlı madencilere ait olduğu anlaşıldı. İşte dün o 8 madenci için Ermenek'teki Nezehat Ahmet Keleşoğlu Camisi'nde toplu cenaze töreni vardı. Aralarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın da bulunduğu 10 bin kişi, cenaze törenine katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, tek tek kıldırdı. Bu sırada işçilerden Hüseyin Çolak'ın bir yakını, "Bunlar bizim şehitlerimiz, görün. Buna yürek dayanmaz. Sorumlular hesabını versin" diye dert yandı. Bakan Elvan da "Hepsi hesabını verecek" diyerek madenci yakınına sarıldı.

AH AYŞE NİNE AH...

Ancak biri vardı ki bakışya sözleriyle yürekleri dağladı. Facianın ilk günlerinde maden ocağının önünde beklerken, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum" sözleriyle Türkiye'yi ağlatan 85 yaşındaki Ayşe Gökçe bir kez daha acı olup bedenlere saplandı. Zira 8 cenaze arasında oğlu Tezcan da vardı. Oğlunun ölüm haberi ile yıkılan Ayşe Gökçe, "Ben size benim oğlum yüzme bilmez demedim mi? İşte onu toprağa veriyorum. Yüreğim yanıyor. Gelir diye yolunu çok bekledim ama evladımı yitirdim. Ne diyeyim artık" sözleriyle hir kez daha herkesi ağlattı.

EVLADIMIN KOKUSU VAR

Ermenek'teki acı herkesi yaktı, yıktı geçti. Onlardan biri de biricik evladı hala göçüğün altında olan Hüsnü Cansu'ydu. Acılı baba, "Facianın üzerinden 20 gün geçti. Madene gittim. Orada oğlumun, Ömer'imin kokusu var. Yavrumu madende bırakmayın" diye ağıt yaktı.

Özgür SARI