Uzayda tarihi gün

Rosetta uzay aracına bağlı Philae adlı modül, bir kuyruklu yıldızın üzerine indirildi. Dünyadan 510 milyon km. uzaklıkta olan modül, evrenin sırlarını çözmeye çalışacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2014 Güncelleme 13 Kasım 2014, 00:45
Uzayda tarihi gün

İÇİNDEKİLER

10 yıl süren 6.4 milyar kilometrelik yolculuğun ardından insanlığın uzayda attığı en büyük adımlardan biri gerçekleşti. Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bir ilki deneyerek dün saat 18.00 sıralarında 67P/Çuryumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı üzerine "Philae" isimli modülü indirmeyi başardı. Philea'nın dünyadan 510 milyon kilometre uzaklıkta olan kuyruklu yıldıza inmesinden sonra ESA'da büyük bir sevinç yaşandı. Uzmanlar, "Muhteşem bir iş başardık. Şu anda kuyruklu yıldızdayız" ifadesi kullanıldı.

1.3 MİLYAR EURO

1.3 milyar euroluk
projenin amacı ise güneş sistemi'ne ve dünyadaki hayata dair yeni ipuçları bulmak. Çalışmaları yöneten astrofizikçi Dr. Fred Jansen, kuyruklu yıldızın içinde güneş sisteminin oluştuğu 4.6 milyar yıl öncesine ait maddeler içerdiğine inandıklarını belirtmişti. Philae, kuyruklu yıldızın yüzeyinden görüntüler alıp ölçüm yaparak elde ettiği verilere dünyaya gönderecek.