IŞİD Bahoz'u öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2014 Güncelleme 11 Kasım 2014, 01:47
IŞİD Bahoz’u öldürdü

İÇİNDEKİLER

PKK'nın sözde yöneticilerinden Bahoz Erdal'ın ani bir baskın sonucu öldürüldüğü iddia edildi. Söz konusu habere göre; Bahoz Erdal, YPG'ye moral vermek ve direnişi organize etmek için Kuzey Irak'tan Kobani'ye gitti.

Azadi (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD ani bir şekilde saldırı düzenledi. İddiaya göre saldırıda; Bahoz Erdal, yüzü parçalanarak öldü. Yine aynı kaynaklara göre haberi alan Kandil, Bahoz Erdal'ın ölümünün gizlenmesi emrini verdi. Öcalan'dan sonra kanlı örgütün ikinci ismi olan Karayılan'la liderlik kavgası yapan Bahoz Erdal'ın öldürülmesi, örgütteki zıt kutupların birbirine karşı sert mesajlar vermesine yol açtı oldu.

Öte yandan TAKVİM, Bahoz Erdal ile beraber Öcalan'ın manevi oğlu olarak tanınan "Şahin" Kod adlı Fettah Abdi'nin PYD saflarında çatıştığını yazmış ve böylece Kandil ile Kobani arasındaki bağı ortaya koymuştu. Ayrıca IŞİD'e karşı savaşan birçok PKK'lı sözde yöneticinin de Türkiye'ye tedavi olmak için gittiği ya da cenazesinin getirildiği belirlenmişti.