Dayılandı

Kastamonu'da mezardan ceset çıkarıp yiyen aç ayı, bu kez sokak köpeklerine saldırdı. Köpekleri ormana kaçırıp yiyen ayıyı gören köylüler, çaresizlikten ve korkudan ne yapacağını bilemedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2014 Güncelleme 28 Ekim 2014, 00:02
Dayılandı

İÇİNDEKİLER

ayı dehşeti sürüyor. Kastamonu'da karınlarını doyurmak için köylere inen ayılar yüzünden köylüler evlerine kapandı. Önceki gün mezardan bir cenazeyi çıkarıp yiyen ayılar bu kez sokak köpeklerine saldırdı. Devrekani ilçesi Yaralıgöz mevkisinde yakaladıkları köpekleri ormanlık alana götürerek parçalayan ayılar, köylülerde paniğe yol açtı. Gözleri önünde yaşanan manzara karşısında dehşete kapılan köylüler kaçarak canlarını zor kurtardı. Korkunç olay sonrasında yetkilileri arayan köylüler, "Artık canımız tehlikede. Aç ayılar doyurulsun. Cenazeleri, sokakta dolaşan köpekleri yiyen ayılar, bizi de yiyebilir" diyerek yardım istedi. Köylülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri tutanak tuttu. Tutanak, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi.

KÖYLÜLER ŞAŞKINA DÖNDÜ
Olayın ardından çevredeki vatandaşlar, Havyan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Kastamonu İl Temsilcisi Ayten Kökgöz'e bilgi verdi. Kökgöz de, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ve Kastamonu Belediyesi ekipleriyle birlikte Yaralıgöz mevkisine giderek sağ kalan sokak hayvanlarını topladı. Sokak köpekleri, Kastamonu'ya getirilerek geçici hayvan bakım evine teslim edildi. Burada tedavi altında tutulacak olan köpekler, gerekli bakımları yapıldıktan sonra yeniden uygun ortamlara salınacak. Birkaç gün önce de aç kalan ayıların sokak köpeklerine saldırdığını ve yakaladıkları sokak hayvanlarını yediklerini ifade eden Kökgöz, "Köylülerin gözünün önünde ayı, sokak köpeğini yemiş. Vatandaşlar hiçbir şey yapamadıklarını söyledi. Aynı zamanda diğer yabani hayvanlar görülmüş" diye konuştu.

BAKIM EVLERiNE GÖTÜRÜLDÜLER
Kastamonu'nun Yaralıgöz mevkisindeki köpekler ayılara yemek oldu. Sokaktaki başıboş köpeklere saldıran ayılar, yakaladıklarını ormanlık alana kadar sürükledi. Burada parçalayıp yedi. Bu korkunç manzaraya şahitlik eden köylüler korkudan ne yapacağını bilemedi. Hayvan Hakları temsilcisi Ayten Kökgöz, belediye ekipleriyle birlikte bölgeye giderek, hayatta kalan ve yaralı olan köpekleri topladı. Özel araçlarla hayvan barınaklarına götürülen köpekler bakımları yapıldıktan sonra yeniden dışarıya bırakılacak.