Kara gün

Üniversite öğrencilerinin günübirlik gezisinde facia yaşandı. Kestirme diyerek dağ yolunu tercih eden midibüs devrildi. Gezi orgazinatörü ve 7 öğrenci feci şekilde can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2014 Güncelleme 26 Ekim 2014, 00:00
Kara gün

İÇİNDEKİLER

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı Yalvaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, dün sabah 09.00'da, günübirlik gezi için Eskişehir'e gitmek üzere 2 midibüsle yola çıktı. Gezi için 60'ar TL ödeyen öğrencileri taşıyan 2 midibüs kestirme olsun diye dağ yolunu tercih etti. Afyonkarahisar'ın Çay ilçesine bağlı Karamuk köyü yakınlarına geldiklerinde, arkadan giden midibüsü kullanan Yusuf Zeybek, hızını arttırdı. Önündeki midibüse yetiştiğinde ise fren yapsa da yağış nedeniyle duramadı. Bunun üzerine arkadaşını sollamaya kalkıştı. Ancak bu sırada kontrolü kaybedince midibüs uçuruma düştü. Kayalara çarparak takla atan midibüs 30 metre yuvarlandı. Öğrencilerden 6'sı olay yerinde ölürken, sürücünün de aralarında bulunduğu 25 kişi de yaralandı.

ARKADAŞLARI MORGDA
Kazanın olduğu yere çok sayıda 112 Acil Servis ve jandarma sevk edildi. Öğrencilerin cesetleri köylülerin yardımıyla sıkıştıkları yerden çıkarıldı. Yaralılar ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Ancak 2 kişi de hastanede öldü. 25 yaralıdan 5'nin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Öğrencilerin cesetlerini morgda arkadaşları teşhis etti. Ölenlerin Sinem Sezgin, Elif Nur Keskin, Buket Alas, Sena Öz, Fatih Aydilek ve Gözde Erol olduğu belirlendi. Gezi orgazinatörü Muhammet Yusuf Karahan da yaşamını yitirdi.

Erdoğan ÖZTÜRK-Özgür SARI