Büyük ayıp

Türkiye dün Ertuğrul Gazi'yi andı. Törenlerde Başbakan Davutoğlu da vardı. Ancak BBP lideri Destici'yi bahane eden bir partili saygısızlık yapıp kürsüyü yıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2014 Güncelleme 15 Eylül 2014, 01:38
Büyük ayıp

İÇİNDEKİLER

Bilecik'in Söğüt ilçesi dün yine tarihi bir gün yaşadı. 733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri, siyasilerden vatandaşlara kadar herkesi bir araya getirdi. Ancak cemaatin güdümüne giren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kemiklerini sızlatacak bir olaya yol açtı.

ÖNCE GİTMEYECEKTİ

Buna göre Destici, etkinlikler için Bilecik Valiliği tarafından Söğüt'e davet edildi. Ancak programı nedeniyle törene katılamayacağını iletti. Söğüt'e gitmeyeceğini söyleyen Destici, ne hikmetse dünkü törende ortaya çıktı. Seyirciler arasındaki yerini aldı. Tören başlarken ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli kürsüye çıkıp konuşma yaptı. Bahçeli'nin konuşmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu kürsüye çıkacaktı. Ancak tam o sırada büyük bir saygısızlık yaşandı. Birkaç BBP'li sahneyi birbirine kattı. BBP'liler, genel başkanları Mustafa Destici'ye konuşma hakkı verilmediği gerekçesiyle kürsüyü devirdi.

PROVOKASYON MU?
Oysa Destici Söğüt'e katılmayacağını söylediği için kendisine programda yer verilmemişti. İşte bu gelişmeler akıllarda soru işareti bıraktı. Töreni izlemeye giden vatandaşlar da yaşananlara büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar "Burası siyasetin değil kardeşliğin buluştuğu yer. Ayrıca bir başbakanın bulunduğu toplantıda böyle bir saygısızlık kabul edilemez"
dedi.

BİRLİK ÇAĞRISI
Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şu mesajları verdi: Türkiye'deki ve dünyadaki her kardeşimize çağrımız birlik ve barış çağrısıdır. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ümit ederiz ki gelecek sene bütün siyasi liderler gelsin, Söğüt ona kucak açacaktır.


Tuna ÇAM