Yargıtay Partisi!

Yargıtay Başkanı Alkan, TBB Başkanı Feyzioğlu'nu konuşturmak için siyaset yaptı! Alkan ve Feyzioğlu, Adli Yıl Açılış Töreni'nde siyaset kurumuna ağır eleştiriler getirdi, ancak yargıya yönelik özeleştiri yapmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Eylül 2014 Güncelleme 02 Eylül 2014, 01:48
Yargıtay Partisi!

İÇİNDEKİLER

Yargıtay, siyasi parti gibi hareket etme geleneğinden yine vazgeçmedi... Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşturulacak olması nedeniyle siyaset ve Yargıtay'ı karşı karşıya getiren Adli Yıl Açılış Töreni dün yapıldı. Törene beklendiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu katılmadı. Önceki yıllardaki törenlere katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da gelmediği törene, milletvekilleri de katılmadı. Hükümete ve devlete karşı her oluşumda yer alan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bu fırsatı kaçırmadı.

KILIÇ DA KATILDI
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün de katıldığı törende konuşan Yargıtay Başkanı Ali Alkan, başkan sıfatıyla konuşma yaptığı 2012 ve 2013 Adli Yıl Açılış Törenleri'nden farklı olarak eleştiri dozu yüksek bir konuşma yaptı ve şu mesajları verdi:

POLEMİĞE ZORLANMAK!
Yürütmenin bir kısım temsilcileri, yetkili soruşturma makamları tarafından verilmiş bir talimat olmadan yargıya polis operasyonu yapılabileceğini kamuoyu önünde açıklayabilmektedir. Yargıyı isteğe göre dizayn etmek için yargı kurumları üzerinde baskı oluşturulmak istenmesi, yargının kendi içerisinde yapacağı seçimlere ilişkin müdahale girişimleri endişeyle karşılanmaktadır. Yargının sükûnet ihtiyacına gerekli özen gösterilmiyorsa veya bu ihtiyaç umursanmıyorsa, sessizliği korumak nasıl mümkün olacaktır? Yargıyı yıpratmak kimseye bir yarar sağlamaz. Adaletin güçlü olması, hâkimler için değil herkes için güvencedir. Bu husus hiç unutulmamalı, yargı mensupları polemiğe zorlanmamalıdır.