Eylül heyecanı

Üniversite kayıtları, özel okul teşvikleri, nakiller, öğretmen atamaları ve tayinler için büyük gün yarın. Eğitim dünyasında herkes 1 Eylül yeniliklerine kilitlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2014 Güncelleme 31 Ağustos 2014, 01:39
Eylül heyecanı

İÇİNDEKİLER

Öğretmenden öğrencilere velilerden özel okullara kadar bütün eğitim camiasını 1 Eylül Pazartesi heyecanı sardı. Üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen, atama bekleyen, tayin isteyen, özel okul teşviki ve nakil isteyenler için kritik tarih 1 Eylül olarak belirlendi. İşte yarın eğitim dünyasını bekleyen yenilikler:

HERKES YARINI BEKLİYOR
Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) başarılı olan yaklaşık 800 bin öğrenci kayıtlarını yapmaya başlayacak. Kayıtlar 5 Eylül tarihine kadar sürecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın özel okullarda eğitimi teşvik etmek için başarılı ve yoksul öğrencilere uyguladığı eğitim ve öğretim desteğinden yararlanacak öğrenci-okulların listesi de yarın açıklanacak. 250 bin öğrenciye yılda 3 bin 500 TL'ye varan teşvik verecek olan MEB, öğrenci seçiminde de temel kriter olarak yoksul ve başarılı öğrencileri seçecek. TEOG sınavıyla liseye yerleştirilen ancak yerinden memnun olmayan öğrenciler için de ikinci nakil hakkı başlıyor. Boş kontejan bulamayan öğrenciler 1 Eylül itibariyle istedikleri okula başvurabilecek. Öğretmenlerin isteğe bağlı iller arası yer değiştirme başvuruları da yarın start alıyor. 5 Eylül'e kadar başvuru yapacak öğretmenlerin atamaları 9 Eylül'de gerçekleşecek. Eylül'de 40 bin öğretmen adayının hangi branşlardan atanacağı yarın açıklanacak. Meclis'te atamalara ilişkin düzenlemenin kabul edilmesi, 12 Eylül'de de atamaların tamamlanmasını öngörüyor.

Safure CANTÜRK