Döner sermaye

Bodrum yine pahalılığıyla gündemde. Lahmacunun 50 liraya satıldığı tatil beldesinde, kazık yemekten korkanlar dönere yöneldi. Bunu fırsat bilenler de döneri 45 lira yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2014 Güncelleme 18 Ağustos 2014, 00:00
Döner sermaye

İÇİNDEKİLER

Tatil cenneti Bodrum cep yakmaya devam ediyor. Bodrum'da lahmacun ve ayran 50 liraya satılınca tatilciler çareyi dönerde buldu. Ucuz diye talep gören döner fiyatları ise çok geçmeden lahmacun gibi tavan yaptı. Fırsatçılar döner ekmeği 45 liradan satmaya başladı. Dudak uçuklatan fiyatlar ise can sıktı. Yerli-yabancı turistler ise isyan bayrağını çekti.

YEMEK YERİNE KAZIK
İngiliz bir ailenin isyanı da geçtiğimiz günlerde dikkat çekmişti. 3 çocuğu ve eşiyle Londra'dan Bodrum'a gelen aile birer balık ve biraya 1850 lira ödeyerek şoke olmuştu. Karnımızı döner ekmekle doyurmaya çalışıyoruz diyen aileye bir darbede dönercilerden geldi. Dönere yapılan zam karşısında ne yapacağını şaşıran tatilciler ise "Bodrum'da bu yüksek fiyatlara önlem alınmazsa bir daha gelmeyi düşünmüyoruz. Yemek yerine kazık yiyoruz" diye isyan etti. Öte yandan Bodrum'da kavun karpuzun da yanına yaklaşmak mümkün olmadı. Restaurantlarda bir porsiyon karpuzun fiyatı 30 lirayı aştı. Bunu gören müşteriler ise "Bu kadar da olmaz. Pes!" şeklinde yorum yaptı.

BODRUM'U BİTİRECEKLER
Şikayetlerin son zamanlarda yapılan zamlarla doğru orantılı olarak arttığını belirten Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon şöyle konuştu: "Gelen şikayetleri yüzümüz kızararak dinliyoruz. Sektörün sınıflandırılarak fiyat aralığının belirlenmesini, uymayanların ise cezalandırılmasını istedik. Bu esnaf bindiği dalı kestiğinin farkında değil. Önlem alınmazsa Bodrum'u bitirecekler" dedi.