Lüks hırsızlar

İstanbul'da 6 kişilik bir soygun çetesi, 12 günde üç kuyumcu soydu. 250 bin lira değerinde altın çaldı. Lüks yatta tatil yapan kuzen çetesi yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ağustos 2014 Güncelleme 15 Ağustos 2014, 00:16
Lüks hırsızlar

İÇİNDEKİLER

Silahlı soygunda gasp ettikleri altınları parça parça bozdurup, lüks tatillere çıkarak gönüllerince para harcayan hırsızlık çetesi yakalandı. İlginç olay şöyle gelişti. İstanbul'da 3'ü kadın 6 kişilik silahlı soygun çetesi Küçükçekmece ve Bahçelievler'de 12 günde 3 farklı kuyumcuyu soydu. Çete bu soygunlarda 9 kilogram altın aldı. Polis soyguncuların peşine düşerken, incelenen güvenlik kameralarında çetenin geldiği otomobilin plakasının sahte olduğu belirlendi. Kiralık olduğu öğrenilen aracın bulunmasıyla çete deşifre oldu. Tehlikeli soyguncuların isimleri bütün emniyet birimlerine geçildi. Antalya polisi bir gece kulübünde kavgaya karışan ve gözaltına alınan iki kişinin, İstanbul'daki silahlı soygun olaylarını gerçekleştiren zanlılar olduğunu belirledi. Durum hemen İstanbul polisine bildirildi. Antalya'da bir villa kiraladıkları ve lüks içinde tatil yaptıkları tespit edilen soyguncuların kaldığı adres de belirlendi. İstanbul ve Antalya'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 3'ü kadın olmak üzere 6 çete üyesi gözaltına alındı.

ÖZEL YATTA TATİL
Kuzen oldukları ortaya çıkan silahlı soyguncuların kaldıkları villada soygunlarda alınan 58 bilezik, 20 yüzük, 12 künye, 14 kolye, bir set, iki gerdanlık başta olmak üzere çok sayıda çalıntı ziynet eşyası bulundu. Lüks düşkünü çetenin soygun olaylarında elde ettikleri değerli ziynet eşyalarını parça parça bozdurarak lüks bir tatil yaptıkları ortaya çıktı. Özel bir yat kiraladıkları da belirlenen zanlıların çektirdikleri fotoğraflarını da hatıra olması için özel anı tabaklarına bastırdıkları öğrenildi.

Emir SOMER