İşin Öz'ü şu: HSYK adım atmıyor

Erdoğan, kendisi hakkında suc duyurusunda bulunan Zekeriya Öz ile ilgili HSYK'yı suçladı. İsadamlarını ise paralel yapıya karşı uyardı: Konuşun be, kimden ne aldılar, konuşun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2014 Güncelleme 08 Ağustos 2014, 02:02
İşin Öz’ü şu: HSYK adım atmıyor

İÇİNDEKİLER

Erdoğan, TOBB'da düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'ndaki konuşmasında gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunan savcı Zekeriya Öz ile ilgili HSYK'yı göreve çağıran Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İSTİKLAL MÜCADELESİ: Paralel yapı ile mücadele, benim ya da partimin değil, Türkiye'nin mücadelesidir ve milli güvenlik meselesidir. Hatta biz bu mücadeleyi "İstiklal Mücadelesi" olarak adlandırdık. Çünkü paralel yapının hedefi, benim şahsımdan öte, partimiz ya da hükümetimiz değildir. Paralel yapının hedefi Türkiye Cumhuriyeti'dir ve doğrudan doğruya milli iradedir.

PARALEL HSYK, PARALEL SAVCIYI KORUYOR: Bir savcı çıkıp edep dışı, devlet ahlakından öte bir Başbakana saygısızlık yapabiliyorsa, bu ülkede yargı artık şüpheleri üzerine çekmeye başlamış demektir. Yargı, kararlarıyla konuşur. Yargı, siyasete cevap vermek üzere görevli bir kurum değildir. Şu anda bu ülkenin HSYK'sı hala savcılık görevini ihlal etmiş olan bu kişi hakkında, kalkıp da gerekli olan adımı atmıyor. Neden? İşte paralel yapı denilen zihniyet, bu ve bu zihniyet birbirini çok açık net koruma altına alabiliyor. Çünkü bunlar taraf.

KİMSE BOYUN EĞMESİN: Bunların takipçisi olacağız. Eğer, bunların takipçisi olmazsak, artık bu ülkede bir yargı devleti kurulmuş olur ki bu en büyük tehlikedir. Bazıları şantaj altında olduğu ya da tehdit edildiği için susuyor olabilir. Ülkenin bağımsızlığı söz konusu olduğunda hiç kimse şantaja boyun eğmesin, tehditlere de boyun eğmesin.

BAŞBAKANI NEDEN DİNLERSİN? Benim başka devlet başkanları ile konuşmalarım neden dinlenir? Sonra bunu başka uluslararası servislere servis ediyorlar. Utanmadan vatanseverlikten bahsediyorlar. Böyle vatanseverlik olabilir mi? Bu dinlemeler, casusluk faaliyeti değil de nedir?

KONUŞUN: Ananaslar, rafineri işleri gelip gidiyor. İş adamlarından haraç alınıyor. Birçok işadamı bu konuda konuşmuyor. Konuşun be, kimden ne aldılar, konuşun. Paralel ihanet çetesiyle mücadelede de sizlerin en ön safta cesaretle durmanızı bekliyoruz.

HADDİNİ BİL EDEPSİZ KADIN
Başbakan Erdoğan, Malatya mitinginde Müslümanlar'ı aşağılayan Taraf yazarı Amberin Zaman'a şöyle seslendi: "Haddini bil edepsiz kadın. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Doğan Grubu TV'sine çıkıp, yüzde 99'u Müslüman olan halka hakaret edemezsin." Erdoğan, beddua eden Gülen'e ise "Pensilvanya'nın dengesi bozuldu, ağzından çıkanı kulağı duymuyor" dedi.