Töreye gelin

Düğün gecesini kana bulayan gelinin ağabeyi ve kuzenleri, damat ile onun amcasının oğlunu kurşuna dizdi. Planlı baskında kaçırılan gelinin, töre gereği öldürüleceği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2014 Güncelleme 06 Ağustos 2014, 00:00
Töreye gelin

İÇİNDEKİLER

İstanbul önceki akşam Teksas'a döndü. Kağıthane'de, aksiyon filmlerini aratmayan kanlı düğün baskınının sır perdesi aralandı. Bitlisli iki aile arasında kız kaçırma nedeniyle başlayan husumette silahlar çekildi. Erkan Bayat adlı damat, 18 yaşındaki nişanlısı Şehriban I..'ya kavuşamadan öldürüldü. İddiaya göre, geline aşık olan amca çocuğu, Şehriban I.'nın Bayat'a kaçmasını hazmedemedi ve yaptığı korkunç planı hayata geçirdi. Gelinin ağabeyi ve gözü dönmüş kuzeni, fotoğraf stüdyosunu basarak, genç çifti en mutlu gününde ayırdı. Damat Erkan Bayat ve amcası Celal Bayat hastanede can verdi. İstanbul Cinayet Masası Polisleri; 2 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı.

'ZORLA GÖTÜRDÜLER'
Gözü dönmüş zanlıların saldırıyı planladığı, 1 hafta önce izlerini kaybettirmek için Kağıthane'deki evlerini boşalttığı ortaya çıktı. Ortalığı kana bulayan zanlılar, gelini de duvağından sürükleyerek zorla bir otomobile bindirip sırra kadem bastı. Kaçırılan genç kızın, kardeşi ve kendisine aşık olduğu ileri sürülen amca oğlu tarafından 'töre davası' gerekçesiyle öldürüleceği iddiası ortaya atıldı.

Emir SOMER