Bedelli şafağı

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, 800 bin kişinin büyük heyecanla beklediği bedelli askerlik konusunda önemli bilgiler verdi: 'Gerekli çalışmalardan sonra böyle bir adım atılabilir'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2014 Güncelleme 29 Temmuz 2014, 00:01
Bedelli şafağı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, arefe gününde katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Erdoğan'a yöneltilen ve cevabı beklenen en önemli sorulardan biri de bedelli askerlik konusuydu. Erdoğan, şu anda bedelli askerlikle ilgili bir çalışmaları olmadığını söyledi. Ancak akabinde önemli açıklamalar yaparak şu bilgileri verdi:

'GÜNDEMİMİZE GİREBİLİR'

"Bedelli askerlik gündemimizde şu anda yok. Daha sonra bu gündeme girebilir mi? Girebilir. Bedelli askerlik noktasında 800 bin kişinin bulunduğu söyleniyor. Bu konuyla ilgili olarak tabii Türk Silahlı Kuvvetleri ile Milli Savunma Bakanlığımız çalışma yapabilir. Bu çalışmalardan sonra yeniden 'Böyle bir adım atalım' denirse bu konuda hükümetimiz ben inanıyorum ki çalışmayı yapar ve o çalışmadan sonra atılması gerekiyorsa böyle bir adım atılabilir."

BÜYÜK HEYECAN YARATTI

Başbakan Erdoğan'ın bu açıklaması ise bedelli umuda bekleyen binlerce kişiyi heyecanlandırdı. Sosyal medya üzerinden "Bedelli şafağı" çağrıları yapıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Fatih Camisi'nde kıldı. Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan ile torunu Ahmet Akif de eşlik etti. Erdoğan, namaz sonrasında cami avlusunu dolduran vatandaşlarla bayramlaştı ve bu arada elini öpen çocuklara da 20'şer lira harçlık dağıttı. Daha sonra Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabrini ziyaret ederek dua okudu.

BÖYLE SEVGİ GÖRÜLMEDİ

Vatandaşlar, Erdoğan'a "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde tezahüratta bulundu. Erdoğan daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'na giderek anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Kısıklı'daki konutuna gelen Erdoğan'a vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Bunun üzerinde aracından inen Erdoğan, komşuları ile bayramlaştı.