Gazze'de bayram yok

günkü ateşkes biter bitmez bombardımana kaldığı yerden devam etti. Bayarm için sunulan ateşkesi ise 'operasyonlara devam edeceğiz' diyerek reddetti İsrail, önceki günkü ateşkes biter bitmez bombardımana kaldığı yerden devam etti. Bayarm için sunulan ateşkesi ise 'operasyonlara devam edeceğiz' diyerek reddetti İsrail, önceki günkü ateşkes biter bitmez bombardımana kaldığı yerden devam etti. Bayarm için sunulan ateşkesi ise 'operasyonlara devam edeceğiz' diyerek reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2014 Güncelleme 28 Temmuz 2014, 01:34
Gazze’de bayram yok

İÇİNDEKİLER

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'de başlattığı saldırılar bütün şiddetiyle devam ederken, ateşkes çabaları da başarısızlığa uğradı. Birleşmiş Milletler tarafından ortaya atılan ve dün Hamas'ın kabul ettiğini açıkladığı 24 saatlik "bayram ateşkesi" İsrail kabinesi tarafından reddedildi. Dün Kudüs'te yapılan acil durum toplantısının ardından CNN'e konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Hamas kendi ortaya attığı ateşkesi yine kendisi ihlal ediyor. İsrail, kendisini savunmak için ne gerekiyorsa yapacaktır" dedi.

ÖLÜ SAYISI EN AZ BİN 60

Gazze'deki tünellerin tamamen imha edilmesine kadar operasyonların devam edeceğini duyuran Benyamin Netanyahu, İsrail'in barışı istemesine rağmen, Hamas'ın ateşkes konusunda samimi olmadığını iddia etti. İsrail, cuma gecesi mutabakata varılan 12 saatlik ateşkesi dün sabah bozmuş, Hamas'ın kendi topraklarına roket attığını belirterek, Gazze'ye hava saldırıları düzenlemişti. İslâm dünyasının Ramazan Bayramı'nı idrak etmeye başladığı günlerde İsrail'in saldırılarını sürdürmesi, Gazze'nin bayrama da bombalar altında merhaba diyeceğinin bir işareti oldu. Operasyonlarda hayatını kaybeden insan sayısı en az bin 60 olurken, 6 binden fazla insan da yaralandı.

YARALILAR TÜRKİYE'DE

İsrail saldırılarında yaralanan Filistin vatandaşları Türkiye'ye getirilmeye başlandı. TİKA Başkanı Serdar Çam, 60 hastanın Mısır'ın Refah kapısından Ariş'e getirildiği söyledi. Bu hastaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'ye getirileceğinin altını çizen Çam, "İlk yaralıyı getirdik. Diğer hastaları da pasaport ve vize işlemlerinin halledilmesinin ardından getireceğiz" dedi.