Erdoğan'ın BM hamlesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2014 Güncelleme 26 Temmuz 2014, 01:06
Erdoğan’ın BM hamlesi

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, kendisinden sonrası için iyi düşünülmüş, planlanmış bir stratejiyle Çankaya yolunda yürüyor. Çankaya'ya çıkış yolunda hataya yer yok. Yemin sonrası yol haritası belli.
Aziz milletimizce 10 Ağustos'ta Çankaya'ya çıkarılacağı aşağı yukarı netleşen Tayyip Erdoğan'ın yol haritasında 3 önemli konu ne olacak?
BİR) 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI törenlerine Cumhurbaşkanı olarak katılacak Erdoğan, yanında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel Paşa ile beraber binecekleri askeri cipte Türk milletine tarihi bir mesaj verecek. Bu noktada, "Ordu Millet elele" "Millet Devlet elele" mesajları yankılanacak.
İKİ) YENİ GENEL BAŞKANBAŞBAKAN'IN SEÇİLMESİ. Yeni Bakanlar Kurulu ve AK Parti vitrini.
ÜÇ) DÜNYAYA SESLENİŞ. 23 Eylül 2014 günü Birleşmiş Milletler genel kurul açılış toplantısında Cumhurbaşkanı olarak dünyaya seslenmek. YENİDÜNYA DÜZENİNE ilişkin yapacağı konuşmanın çok ses getireceğini şimdiden belirtmeliyim.

Yeni Başbakan Davutoğlu

Başbakan Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'ın konuşmaları ve AK Parti kulislerindeki özgül ağırlığı olan analizlere göre, Yeni Başbakan profili ortaya çıktı. Aşağı yukarı şekillenen YENİ BAŞBAKAN PORTRESİ: PROF.DR.
AHMET DAVUTOĞLU.
Esen rüzgârlar DAVUTOĞLU'nu bu noktaya nasıl getirdi? Erdoğan'ın ATVAHABERTV ortak yayınında Mehmet Barlas'a söyledikleri resmi önemli ölçüde netleştirdi. Binali Yıldırım ve Mehmet Ali Şahin şıkları gerilerken, Davutoğlu öne geçti.
Önce, Cumhurbaşkanlığından ayrılacak ABDULLAH GÜL'ÜN yol haritası:
Başbakan Erdoğan, Gül'ün durumu kendisine sorulduğunda, "10 aylık süreden sonra zaten cumhurbaşkanımızın siyasete geri dönme gibi bir arzusunun olması halinde buna AK Parti içerisinde kimse 'Niye dönüyorsun' demez, 'dönme' demez" diye konuştu. Bu durumda Gül'ün, partiyi 2015 genel seçimlerine Genel Başkan olarak götürmesi ihtimali ortadan kalktı.
ARINÇ'IN İŞARETİ: "Kongremizi yaparız genel başkanımızı seçeriz. Genel başkan aynı zamanda başbakan olacaksa o da olur. 2015 seçimleri ne zaman olacak derseniz bizim kararımız önümüzdeki yıl. Diyelim ki binde bir ihtimalle erken seçime gittik. O zaman da Abdullah Gül Bey seçimlere girer, milletvekili olur ve partinin gerekiyorsa ve o gün bir karar çıkmışsa Genel Başkanı olur."

3 önemli gelişme

Derin Kulislere göre (isimleri sonra yazacağım) siyasi harita:
BİR) Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu Başbakan olursa, Dışişleri Bakanı kim olabilir? Birisi devletin önemli mevkiinde, birisi mevcut kabine içinde 2 isim var...
İKİ) Cumhur/Başkanı Tayyip Erdoğan'ın sağ kolu olacak, devletin en stratejik mevkilerinin başında gelen Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğine kimi getirecek? Bir tanınmış Bakan... Olabilir mi?
ÜÇ) Başbakan Başdanışmanı ve Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, yeni kabinede Bakan veya Başbakan Yardımcısı olabilir.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni hükümette görevini sürdürecek mi?
EVET. ALİ BABACAN EKONOMİNİN PATRONU OLARAK DEVAM EDECEK.
AK Parti Hükümetlerinin en başarılı bakanının kim olduğu sorulsa akla gelen ilk isimlerdendir Ali Babacan... Bugün AK Parti her seçimde oyunu artırıyorsa bunda aslan payı siyasi istikrar kadar ekonomik göstergelere verilir.
Ali Babacan'a çok yakın iki bürokrat MB Başkanı Erdem Başçı ve Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı bir süredir hedefteydi.
İbrahim Çanakçı IMF İcra Direktörleri Kurulu'na atandı. Babacan'ın en yakın danışmanı Merkez Bankası'na geçti.
Dedikodular buradan çıkarıldı.
2015 seçimlerine kadar, Ali Babacan-Mehmet Şimşek-Nihat Zeybekçi'den oluşan ekonomi yönetimi değişmeyeceği ağırlıklı görüş...