İsrail'den çıkış yok

Gazze'den gelen roketler sebep gösterilerek İsrail'e tüm uçuşlar durduruldu. Bu isteğin arkasında ise yurt dışına kaçan 450 bin İsrailli sayısının artmaması bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014 Güncelleme 24 Temmuz 2014, 03:31
İsrail’den çıkış yok

İÇİNDEKİLER

İsrail için uluslar arası siyasi platformlarda oynanan tiyatroya dünya liderleri tarafından devam ediliyor. Önceki gün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un "Gazze'den atılan roketleri kınıyorum. İsrail kendisini savunmak zorunda" açıklamasının ardından bir anda tüm dünyadaki hava yolu şirketleri Tel Aviv uçuşlarını durdurduklarını açıkladı.

JET YAKITI İDDİASI ASILSIZ
Havayolu şirketlerinin bu tutumu iki şekilde yorumlandı. İsrail'in bu şekilde "Güvenli uçuş sahamız bile yok, Gazze roketleri altında büyük tehlikedeyiz" mesajı verdiği tartışılırken esas amacın ise bunun da arkasında olduğu belirtildi. Operasyonların başladığı günden beri İsrail'den ayrılan yaklaşık 450 bin Yahudi vatandaştan sadece 50 bininin geri dönmesi üzerine İsrail hükümeti vatandaşlarının yurt dışına çıkışını önlemek için bu çareyi buldu. Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise önceki gün geldiği Mısır'dan İsrail'e geçti. Kerry burada da Mısır'ın açıkladığı ve tarafların reddettiği ateşkesi çerçeve alan teklifini yineledi ve "İleri doğru birkaç adım attık fakat daha fazla zamana ihtiyacımız var" dedi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ise Filistin'in Ramallah kentinden barış ve ateşkes çağrısında bulundu. Öte Başbakanlık, Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü, Türkiye'nin İsrail'e jet yakıtı sattığı iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel Kudüs'te Mescid-i Aksa ve Kubbetu'l Sahra'da sürekli olarak Gazze için dua edildiğini söyledi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İsrail Ben Gurion Havalimanı'ndaki güvenlik riski sebebiyle önceki gün getirilen uçuş yasağının 24 saat daha uzatıldığını duyurdu.